De Betteld winnaar Award Recreatie & Toerisme 2011

Persbericht van Vakantiepark en Conferentiecentrum De

Betteld
WAGENINGEN - Vakantiepark en Conferentiecentrum De Betteld in Zelhem heeft te Wageningen de NORT "Ondernemers Award Recreatie & Toerisme 2011" uitgereikt gekregen. NORT staat voor Nederlandse Ondernemers in Recreatie en Toerisme". De Award wordt toegekend aan grensverleggende ondernemers die een belangrijke bijdrage leveren aan het toeristisch-recreatieve product. Gerhard Hobelman eindigde daarmee net voor de andere genomineerden Marco Derksen van Indoor Snorkel- en Duikcentrum Seafari (Oosterbeek) en Ton en Jeanette Coenraads van Camping Zennewijnen (Zennewijnen).

De jury bleek onder de indruk van de manier waarop Gerhard Hobelman in staat is gebleken met creatieve ideeën aan te sluiten bij de marktvraag. Daarbij maakt hij gebruik van moderne technieken en bijzondere middelen in de promotie en weet zo zelfs mondiaal de aandacht op zich te vestigen. Waar het verstandig is, zoekt Gerhard Hobelman pro-actief samenwerking met strategische partners. De Betteld weet al tientallen jaren op een economisch haalbare wijze het proces van innovatie op gang te houden en mag tot inspiratie dienen voor iedereen in de sector.
De uiteindelijke winnaar van de Award werd bekend gemaakt tijdens het Congres 'Recreatie is een vak' van de stichting NORT Gelderland bij Wageningen University & Research Centre. De prijs is ingesteld om voorbeelden te laten zien van onderscheidend ondernemerschap en werd uitgereikt door de voorzitter van NORT en de algemeen directeur van de Universiteit van Wageningen Ir. C.T. (Kees) Slingerland. De genomineerden ontvangen alleen eer, de winnaar krijgt een speciaal beeldje uitgereikt. Toekenning van een Award past binnen het streven van NORT Gelderland naar versterking van kwaliteit en vernieuwing van toeristisch-recreatieve initiatieven.

NORT Gelderland is een initiatief van de brancheorganisaties HISWA Vereniging, RECRON en Koninklijk Horeca Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de Europese Unie en de Kamers van Koophandel. NORT heeft als doelstelling het stimuleren van kwaliteitsverbetering en professionalisering binnen de recreatie-, horeca- en watersportbranche. Enerzijds is het project gericht op ondersteuning van individuele bedrijven, anderzijds op het opstarten en begeleiden van collectieve projecten op o.a. het gebied van regeldruk, scholing en samenwerking.

*
*

Links:
http://www.betteld.nl
Bijlage:
* inovatie-de-betteld-shortlist-nort.doc.pdf




Razende Robot Reporter