Max niet langer populairste hondennaam. Tijgertje nog wel op nummer 1

Persbericht van Proteq Direct

Heerhugowaard, 03 augustus 2011 - Luna heeft Max als de meest populaire hondennaam van de 1e plaatst plaats verdreven. Voor de kat blijft Tijgertje de onbetwiste nummer 1. Dat blijkt uit het jaarlijkse Namen Onderzoek van Proteq
Dier & Zorg, de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland.

De top 5 van 2011
Hond
Luna
Max
Diesel
Bo
Lady

Kat
Tijger(tje)
Luna
Simba
Gizmo
Max

Opvallendste stijger: Luna
Luna is de grote winnaar. Voor de hond is het nu de populairste naam. Vorig jaar zat het er al aan te komen, maar nu staat hij dan echt op 1. Ook bij de kat is Luna aan een opmars bezig. Of het daadwerkelijk gaat lukken om Tijger(tje) te verslaan is nog niet te zeggen. Het zal in elk geval een flinke uitdaging zijn.

Geen overlap met namen voor kinderen
Hoewel de hond of kat vaak een volwaardig gezinslid is, is er geen overlap met de populaire kindernamen. "Misschien ook wel logisch, het lijkt me namelijk niet handig als je kinderen en je huisdier dezelfde namen hebben", zegt Martijn Meijlink directeur Proteq Dier & Zorg.

Afsluiten huisdierenverzekering logisch onderdeel "Verantwoord Huisdierbezit"
Proteq Dier & Zorg heeft inmiddels 115.000 honden en katten verzekerd. Vooral de laatste jaren merkt Proteq Dier & Zorg dat de nieuwe eigenaar steeds beter vooraf nadenkt over zijn verantwoordelijkheden als huisdiereigenaar. Het kunnen betalen van medische zorg is daar een vanzelfsprekend onderdeel van. Behandelingen worden steeds uitgebreider en geavanceerder, en dierenartsrekeningen van honderden euro's zijn geen uitzondering. Door het afsluiten van een huisdierenverzekering is de eigenaar in staat zijn hond of kat goede medische zorg te geven zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

*




Razende Robot Reporter