Politie Drenthe

Woensdag 3 augustus 2011

Provincie Drenthe, 03-08-2011

Vermiste jongen na grote zoekactie teruggevonden

ASSEN Dinsdagavond is een 11-jarige jongen, enkele uren na zijn vermissing, als gevolg van een grote zoekactie door hulpdiensten en inwoners van Assen, ongedeerd weer terug gevonden. Rond 19.15 kreeg de politie de melding binnen dat de autistische jongen, die niet kan praten, was weggelopen vanaf de Gansmesschen. Direct is een uitgebreide zoekactie op touw gezet, waarbij met motorrijders, diensthonden en een politieheli is gezocht. Ook eenheden van de Brandweer en de Koninklijke Marechaussee hebben eenheden ingezet. Kort daarop is via twitter het bericht van vermissing verspreid, even later werd de foto van de jongen via twitter verspreid. Veel mensen die het bericht ontvingen zijn zelf gaan zoeken in de omgeving. Dit alles leidde er toe dat de vermiste jongen even voor half tien s avonds op de Rolderhoofdweg in de tunnel werd aangetroffen door een inwoner van Assen die daarop de politie belde. Kort daarop kon de jongen weer veilig thuis worden afgeleverd.

Aangehouden na overlast door alcohol

EMMEN Dinsdagavond heeft de politie een 22-jarige man uit Emmen aangehouden die onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte op het terras aan de Kleine Rietplas. Hij werd afgevoerd en later met een bekeuring op zak weer vrijgelaten.

Man aangehouden na vechtpartij

HAVELTE Dinsdagavond werd de hulp van de politie ingeroepen bij een vechtpartij in de Dorpsstraat. Daar zou een man onder invloed van drank een 41-jarige man uit Darp een vuistslag in zijn gezicht hebben gegeven in een café. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Zijn gegevens zijn nog niet bekend.

Politie houdt man aan na vernielingen vakantiewoning

EMMEN Dinsdagnacht heeft de politie een 30-jarige man uit Amsterdam aangehouden die vernielingen zou hebben aangericht in een vakantiewoning aan de Sandurdreef. De man was tijdens een conflict met zijn huisgenoten door het lint gegaan en had een deel van de huisraad vernield. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

ASSEN Dinsdagnacht reed een 39-jarige man uit Assen met de auto over het Kanaal, terwijl hij had gedronken. Bij e blaastest blies hij ruim 1,2 promille. Verder krijgt hij een proces-verbaal voor het onophoudelijk beledigen van de agenten.

Politie onderzoekt coniferenbrand

ASSEN Dinsdagnacht rond half vier is een rij coniferen aan de Dusselheugte in brand gestoken. De melder heeft de brand weten te blussen met behulp van omwonenden. De politie doet nader onderzoek naar deze brandstichting.

Vrouw aangereden; getuigen gezocht

ZUIDLAREN Vorige week woensdag, 27 juli, is rond 14.45 uur op de Stationsweg een vrouw aangereden bij een geparkeerde auto. De 40-jarige vrouw uit Assen stond bij de auto om haar dochter daar uit te halen. Een vrouw met wit haar in een oud model Suzuki Swift reed tegen haar aan, en daarna reed ze door. De rechterspiegel van de Suzuki hing aan de draden langs de auto. Achter deze Suzuki reden twee autos. De politie wil graag in contact komen met de bestuurders van deze autos of anderen die informatie hebben over dit ongeval. De vrouw uit Assen liep kneuzingen op door de aanrijding. Mensen die informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Zuidlaren, 0900 8844.

Fietsendief door getuigen opgepakt

EMMEN Dinsdagmiddag hebben getuigen een 45-jarige fietsendief uit Emmen opgepakt na een achtervolging. De man had op de Winkelakkers vanaf een oprit een fiets gestolen en was er mee weggereden. Een 50-jarige Emmenaar zag dit en ging er op zijn motor achteraan. Op de Hondsrugweg kreeg hij de man te pakken en met hulp van enkele omstanders wist hij hem in bedwang te houden en over te dragen aan de politie. De verdachte is ingesloten en de fiets is, met dank aan de doortastend optredende Emmenaar, weer terug bij de eigenaar.