Politie Groningen

Woensdag 3 augustus 2011

Provincie Groningen, 03-08-2011

Man zwaar gewond bij schietincident

GRONINGEN Een 24-jarige man uit Paterswolde is dinsdagavond op de Boerhaavelaan in Groningen zwaar gewond geraakt bij een schietincident. De politie gaat ervan uit dat het incident in een woning aan de Boerhaavelaan heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer wist zelf naar buiten te lopen. Hij zakte vervolgens op een nabijgelegen parkeerterrein in elkaar. De man werd zwaar gewond en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie wist in de omgeving van de woning drie verdachten aan te houden. Het gaat om een 31-jarige man uit Hoogeveen, een 21-jarige vrouw uit Assen en een 19-jarige man uit Groningen. De verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid bij het schietincident. Daarnaast werden al enkele getuigen gehoord. De politie heeft dezelfde avond sporenonderzoek verricht op straat. Vandaag doet de politie huiszoeking in de betreffende woning aan de Boerhaavelaan. De politie onderzoekt wat de toedracht en de achtergrond van het schietincident is geweest. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Kleine hennepkwekerij in woning opgerold

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Lichtboei in Groningen een kleine hennepkwekerij opgerold. De politie werd getipt dat op het balkon van de woning hennepplanten stonden. De politie trof op het betreffende balkon zes hennepplanten aan. In de woning werd een kleine kwekerij met nog eens acht hennepplanten aangetroffen. Alle planten met toebehoren werden opgeruimd en vernietigd. Het energiebedrijf stelde vast dat met de elektriciteit in de meterkast was geknoeid. De bewoner wordt zo spoedig mogelijk gehoord.

Bromfietser met harddrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Pleiadenlaan in Groningen een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor drugsbezit. Bij de Stadjer werd na een controle twee grote bollen met cocaïne en heroïne (10 gram) aangetroffen. Tevens werden 7 bolletjes (6x cocaïne en 1x heroïne) aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Bij navraag bleek dat de verdachte vaker is aangehouden voor drugsbezit. Tevens werd vastgesteld dat de man nog diverse vonnissen had openstaan. De Stadjer werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer verlaat plaats ongeval

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Stadjer werd wandelend op de U.T. Delfiaweg in Groningen aangetroffen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement van een getuige. De verdachte was in een scherpe bocht de controle over het stuur verloren. Hij was vervolgens met de voorzijde van zijn auto tegen een winkelpand op de Energieweg in Groningen gereden. Hij probeerde nog weg te rijden, maar bleek dat de stuurkolom was afgebroken. De Stadjer mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De man was volgens eigen zeggen weggelopen, omdat hij geschrokken was. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee inbraakpogingen en brandstichting

BAD NIEUWESCHANS Op drie locaties in Bad Nieuweschans is in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd in te breken danwel brand te stichten. Aan de Verlengde Hoofdstraat werd het inbraakalarm van de apotheek geactiveerd, maar is niemand in het pand geweest. Aan de W. Mettingstraat is geprobeerd in te breken bij de voetbalvereniging. Hier was de buitendeur open gebroken, maar is vermoedelijk niets weggenomen. Bij een bedrijfspand aan de Europaweg is brand gesticht. Het pand stond op enig moment vol rook, maar de daadwerkelijke brandschade is beperkt gebleven. De politie onderzoekt de drie incidenten en bekijkt of er een relatie tussen bestaat.

Goederen vallen van aanhanger

GRONINGEN Een 19-jarige automobilist uit Bedum heeft dinsdagavond een proces-verbaal gekregen. De man reed met een aanhanger over de A7 bij Groningen. Op enig moment verloor hij een emmer en een plant met plantenbak vanuit zijn aanhanger. Twee achterop komende autos liepen daardoor schade op. Bij controle bleek bovendien dat er geen originele kentekenplaat op de aanhanger zat en dat de hulpkoppeling niet goed bevestigd was. Voor deze drie overtredingen heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Stadjer gewond bij steekincident

GRONINGEN Een 56-jarige inwoner van Groningen is dinsdagnacht gewond geraakt bij een steekincident. De man verbleef samen met zijn 52-jarige kameraad in diens woning. Op enig moment ontstaat een woordenwisseling. Dit mondt uit in een steekincident waarbij de 56-jarige man in zijn borstkas wordt gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De 52-jarige man is aangehouden en ingesloten. Wat de toedracht van de onenigheid is, is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Graffitispuiter aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht een 23-jarige Stadjer aangehouden. Een agent te fiets zag dat de man bij het Emmaviaduct graffit aanbracht. Vervolgens fietste hij door naar het Gedempte Zuiderdiep waar hij graffiti spoot op een aantal hekwerken. Toen de agent de man aansprak, ging hij er vandoor. Onderweg gooide hij de spuitbussen op straat. Samen met agenten in een auto, kon de spuiter worden klemgereden en worden aangehouden. De spuitbussen verf zijn in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding voor drugsbezit

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 45-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man hing rond op de Pleiadenlaan in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij in het bezit van zes klein bolletjes cocaïne en een klein bolletje heroïne. Ook had hij nog twee grotere bolletjes cocaïne en heroïne. De drugs is in beslag genomen. Aangezien de man al meermalen aangehouden is voor drugsbezit, is hij ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding met motor

HAREN Een 80-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt. De vrouw was samen met een 79-jarige vriendin aan het fietsen. Op enig moment staken beiden de Meerweg over en zagen daarbij een motorrijder over het hoofd. De motorrijder kon de 79-jarige nog ontwijken, maar raakte wel het achterwiel van de 80-jarige. Zowel de fietsster als de motorrijder kwamen ten val. De motorrijder kwam er met wat schaafwonden op zijn been vanaf. De vrouw is met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Man aangehouden na huiselijk geweld

STADSKANAAL De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geslagen en spullen in haar woning te hebben vernield. Bovendien was de man eerder die middag in Stadskanaal aan de kant gezet. Hij reed in een auto zonder remlichten en
richtingaanwijzers. Daarnaast had de auto een gladde band, stond de man te boek als fiscaal wanbetaler, gaf hij een valse naam op en was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Terwijl agenten de auto in beslag namen, wist de man te ontkomen. Later die dag werd hij dus aangehouden voor huiselijk geweld. Hij is ingesloten en wordt ook gehoord over bovenstaande overtredingen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man mishandeld door ex

GRONINGEN Een 48-jarige man uit Groningen is dinsdagavond mishandeld door zijn 49-jarige ex-vriendin. De vrouw had hem in zijn woning in de Groninger wijk Corpus den Hoorn opgezocht om haar spullen te halen. Hierbij ontstond een woordenwisseling, waarop de vrouw een hark pakte en haar ex op het hoofd wilde slaan. De man kon de hark met zijn arm afweren, maar liep hierbij mogelijk een gebroken arm op. De vrouw is aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden na mishandeling

WINSCHOTEN Een 42-jarige vrouw uit Winschoten is dinsdagavond in haar woning aan de Herman Heyermansstraat aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een 41-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld. De 41-jarige liep langs de woning van de 42-jarige waarop een woordenwisseling ontstond. De 41-jarige kreeg hierop een vuistslag in het gezicht. Ook uitte de 42-jarige woordelijke bedreigingen. De aanleiding voor de woordenwisseling is niet geheel duidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen het verkeer.


- Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1174, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1507, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Delfzijl, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 416, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1009, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Appingedam, Farmsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.