Politie Drenthe

Vermiste jongen na grote zoekactie teruggevonden

Assen, 03-08-2011 o Dinsdagavond is een 11-jarige jongen, enkele uren na zijn vermissing, als gevolg van een grote zoekactie door hulpdiensten en inwoners van Assen, ongedeerd weer terug gevonden. Rond 19.15 kreeg de politie de melding binnen dat de autistische jongen, die niet kan praten, was weggelopen vanaf de Gansmesschen.

Direct is een uitgebreide zoekactie op touw gezet, waarbij met motorrijders, diensthonden en een politieheli is gezocht. Ook eenheden van de Brandweer en de Koninklijke Marechaussee hebben eenheden ingezet. Kort daarop is via het twitteraccount
www.twitter.com/Politie_DR het bericht van vermissing verspreid, even later werd de foto van de jongen via twitter verspreid. Veel mensen die het bericht ontvingen zijn zelf gaan zoeken in de omgeving. Dit alles leidde er toe dat de vermiste jongen even voor half tien s avonds op de Rolderhoofdweg in de tunnel werd aangetroffen door een inwoner van Assen die daarop de politie belde. Kort daarop kon de jongen weer veilig thuis worden afgeleverd.