Gemeente Bergen op Zoom


WinkelAcht wordt beter vindbaar en zichtbaar

Het project WinkelAcht is weer een stap verder. Er zijn concrete stappen gezet om de binnenstad van Bergen op Zoom beter op de kaart te zetten.

De gemeente presenteerde onlangs het nieuwe WinkelAcht concept voor de ondernemers van het Vierkantje. Winkelgebied Het Vierkantje maakt onderdeel uit de van WinkelAcht. Belangrijkste doel van het concept is het winkelgebied zichtbaar en vindbaar maken. Het gebied krijgt daarom een eigen naam en logo en wordt beter vindbaar en zichtbaar door bewegwijzering in de stad.

Bewegwijzering met kunst
Deze kunstzinnige bewegwijzering begint al op de parkeerplaatsen en vanaf het station en wordt door een kunstenaar aangebracht op prullenbakken, parkeermeters en hoge bloembakken. De aanwezigheid van kunst motiveert mensen ook eens een extra bezoekje te brengen aan de WinkelAcht.

In samenwerking met stichting KidOR (Kunst in de Openbare Ruimte) heeft de gemeente in juli een wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars. De winnaar wordt in september gekozen door een onafhankelijke jury. De opening door wethouder Ton Linssen is medio oktober gepland.

Zichtbaar op website en plattegrond
Ook op andere manieren krijgt de WinkelAcht als aantrekkelijk winkelgebied een eigen gezicht. Zo wordt er een binnenstadskaartje ontwikkeld, dat niet alleen het winkelgebied duidelijk uitlicht, maar ook de monumenten en architectuur laat zien. Hierdoor wordt het een kaartje dat garant staat voor een heerlijk dagje Bergen op Zoom in een combinatie van winkelen, genieten van cultuurhistorische panden en aangenaam verpozen. Online is de WinkelAcht straks zichtbaar met een banner op de website www.aangenaambergenopzoom.nl.

Meedoen aan de wedstrijd voor kunstenaars? Inschrijven is mogelijk tot 22 augustus. Alle informatie is te vinden op de website van KiDor www.kidor.nl.