Politiebond ACP

Stichting Waarborgfonds Politie volledig operationeel

Stichting Waarborgfonds Politie (SWP), sinds april 2011 officieel in werking gesteld, heeft de laatste maanden steeds meer vorm gekregen en is nu volledig operationeel. Alle informatie over het fonds is via het PolitieKennisNet (PKN) beschikbaar. Via deze weg kunnen politiemensen op eenvoudige wijze een aanvraag voor schadevergoeding bij het waarborgfonds indienen.

De Stichting Waarborgfonds Politie is medio vorig jaar opgericht en bedoeld voor politiemensen die, als gevolg van hun beroep, buiten hun schuld om schade lijden. Het dient als uiterste vangnet als alle andere wegen zijn bewandeld. De SWP heeft dan ook tot doel om een bodemvoorziening voor politiemensen te creëren als schade ten gevolge van een dienstongeval of van de dienstuitoefening niet op een andere grond wordt vergoed en dat sociaal maatschappelijk niet aanvaardbaar is. De ACP heeft zich jaren geleden hard gemaakt voor een dergelijk fonds, een afspraak uit de CAO 2005-2007. Om het onder de aandacht te brengen van politiemensen publiceerde de ACP eerder dit jaar al een artikel over het Waarborgfonds Politie (zie gerelateerd nieuws).

Aanvraag schadevergoeding

Hoewel het bestuur van de SWP hoopt dat er weinig aanleiding zal zijn om een beroep te doen op het fonds, staat zij al geruime tijd klaar om aanvragen in behandeling te nemen. "De deur staat wijd open en de drempel is laag", benadrukt voorzitter Karel de Neef. "Wie een aanvraag wil indienen, kan het aanvraagformulier zelf invullen op de site van PolitieKennisNet of die van het eigen korps."

Bezwaarschriftenprocedure

Voor meer informatie zijn onderaan dit artikel het reglement van de Stichting Waarborgfonds Politie en de regeling
bezwaarschriftenprocedure als PDF-bestanden te downloaden. Politiemensen met vragen kunnen contact opnemen met het bestuur van de SWP door een e-mail te sturen naar swponleesbaarcaoponleesbaarnl
---

02/08/11 17:04

---

Bestanden:
Reglement_Waarborgfonds_Politie.pdf122 K Regeling_Bezwaarschriftenprocedure_AWB_SWP.pdf79 K

Zie het origineel