Politie Utrecht

Persberichten utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 03-08-2011

Aanrijding letsel, auto te water

VLEUTEN Dinsdagavond vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén auto raakte te water.

De politie kreeg omstreeks 22.50 uur een melding dat een auto te water was geraakt op de Dorpeldijk. Ter plaatse troffen agenten twee autos aan. Eén auto lag in het water. De

28-jarige bestuurder uit Utrecht stond op de kant maar was wel gewond geraakt. De andere bestuurder, 27 jaar uit Utrecht, verklaarde dat hij langs de auto van de 28-jarige man was gereden maar moest stoppen voor een tegenligger. Omdat de tegenligger slingerend over de weg reed besloot hij achteruit te rijden om te voorkomen dat er een aanrijding zou ontstaan.

Hierbij zag hij de auto van de 28-jarige Utrechter over het hoofd en reed tegen de auto aan. Door de aanrijding schoot de auto in het water. De 28-jarige bestuurder raakte gewond aan zijn nek en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De 27-jarige Utrechter bleef ongedeerd.

Man aangehouden voor heling, agenten gewond

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het helen van een flatscreen. Tijdens de aanhouding probeerde een grote groep mensen de verdachte te ontzetten en werden agenten aangevallen.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een drietal jongens een flatscreen uit de bosjes aan de Marshalllaan haalde. De getuige had het idee dat de flatscreen van diefstal afkomstig was en nu werd doorverkocht. Ter plaatse bleek dat twee van de drie jongens op een scooter vertrokken waren. Wel was de koper nog ter plaatse. De agenten wilde de 18-jarige man uit Utrecht aanhouden voor heling. Op dat moment verzamelde een grote groep mensen zich om de agenten heen en probeerde te voorkomen dat de 18-jarige verdachte werd aangehouden. Hierbij werden drie agenten geslagen en geschopt. Twee van hen raakten gewond en werden door een arts onderzocht.

Uiteindelijk kregen de agenten assistentie van meerdere politie-eenheden, werd de groep op afstand gehouden en kon de verdachte worden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Korte tijd later meldde zich daar een groep mannen. Een agente werd door mannen uit de groep beledigd en bedreigd en daarna vertrok de groep. Woensdagmorgen werd hiervoor een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verwacht nog meerdere aanhoudingen te zullen verrichten.

Uiteindelijk kregen de agenten assistentie van meerdere politie-eenheden en kon de man worden aangehouden. Twee agenten raakten gewond en werden door een arts onderzocht. Niemand van de aanwezige mensen kon verklaren wie de mishandelingen gepleegd hadden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden voor diefstal snorfiets

UTRECHT In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij een snorfiets had gestolen.

Een getuige belde omstreeks 02.50 uur naar de politie omdat hij zag dat een man met een snorfiets aan het slepen was. De man hield de snorfiets aan de achterkant omhoog en stak de Briljantlaan over. Agenten troffen de 40-jarige man uit Utrecht op de Briljantlaan aan. Hij had een vaag verhaal over de herkomst van de snorfiets. De Utrechter werd aangehouden en de snorfiets in beslag genomen.