Gemeente Eindhoven

Vijf hennepkwekerijen ontmanteld in Eindhoven

Het BITE hennepteam (bestaande uit projectleiders van BITE (Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven), politie en Endinet) heeft dinsdag in vijf panden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal circa 1290 hennepplanten.


* Pand 1: Tongelresestraat, hier werd in een loods een kwekerij aangetroffen met in totaal 263 planten. Tevens werd in de loods een ruimte aangetroffen welke gebruikt werd als stekkerij.


* Pand 2: 1e Akkermuntstraat, hier werd in de woning op de 1e etage een kwekerij aangetroffen met 197 planten. Op de zolder van deze woning werd eveneens een (lege/reeds ontruimde) kwekerij aangetroffen.


* Pand 3: Zandvis, hier werd een kwekerij aangetroffen in twee verschillende ruimtes, met in totaal 469 planten.In een derde ruimte waren de hennepplanten inmiddels geoogst. Er stonden hier 108 lege potten.


* Pand 4: Seinelaan, hier werd in de aanbouw van de woning een kwekerij aangetroffen op de begane grond met in totaal circa 365 planten.


* Pand 5: Dr. Berlagelaan, hier werd op de zolder een niet in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Wel stonden in totaal circa 200 lege potten.


* Pand 6: Muzenlaan, hier werden in de tuin negen hennepplanten aangetroffen.

Tijdens deze BITE-actie zijn in totaal circa 1303 hennepplanten en alle benodigde kweekapparatuur in beslag genomen. Dit is vernietigd. Op vijf adressen werd gefraudeerd met de elektriciteit. Endinet heeft op de betreffende adressen de stroom afgesloten en de elektriciteitsmeter meegenomen voor onderzoek. Op de Zandvis werd in de kruipruimte via kroonstenen de elektriciteit rechtstreeks aangesloten op de hoofdkabel. Vanwege deze gevaarlijke situatie is de woning buiten afgesloten van het hoofdnet. De 1e Akkermuntstraat betreft een corporatiewoning. Hier wordt de huurovereenkomst ontbonden.

Op genoemde adressen zijn de kwekerijen geruimd op last van de gemeente (spoedeisende bestuursdwang) vanwege de gevaarzetting. De kosten van de ruiming worden verhaald op de eigenaren van de kwekerijen.