Gemeente Goedereede


Brouwersdam Hotspot For Active Leisure

Regeling Financiële Bijdrage Beachsportvoorzieningen Brouwersdam

Groenservice Zuid-Holland verzorgt in opdracht van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen onder meer de aanleg en het beheer van openbare recreatieterreinen in de Provincie Zuid-Holland. Eén van de projecten waar momenteel aan wordt gewerkt is het project Brouwersdam: Hotspot For Active Leisure. Dit project maakt onderdeel uit van het overkoepelende programma Zicht op de Grevelingen (www.zichtopdegrevelingen.nl).
De doelstelling van het project `Brouwersdam: Hotspot for active leisure' is het stimuleren van het toeristisch economisch klimaat van het gebied op zodanige wijze dat het gebied aantrekkingskracht krijgt voor zowel toeristen als ondernemers op het gebied van recreatie en leisure. Om deze doelstelling te bereiken zullen een aantal kansrijke thema's door middel van publieke investeringen worden gefaciliteerd.

Eén van de thema's binnen het project Brouwersdam: Hotspot for Active Leisure is het stimuleren van Beachsportvoorzieningen.

Om de beschikbare middelen zo objectief mogelijk te kunnen inzetten heeft het Algemeen Bestuur van het Natuur en Recreatieschap op 1 juli 2011 een Regeling Financiële Bijdrage Beachsportvoorzieningen vastgesteld. De Regeling vormt een objectief toetsingskader voor ingediende aanvragen voor financiering van de investeringskosten voor maximaal 3 beachsportvoorzieningen aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam. De overheid stimuleert en faciliteert hiermee de realisatie van beachsportvoorzieningen door een eenmalige bijdrage aan de investeringskosten.

Deze Regeling treedt 1 augustus 2011 in werking. U kunt de Regeling downloaden van de website van het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen: www.grevelingen.nl.