Watersportverbond - KNWV

Matchracers bijten de spits af Olympisch testevent

dinsdag 2 augustus 2011

Topzeilsters Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen kwamen vandaag 2 augustus als eerste Nederlanders in actie tijdens het Olympische testevenement. Het trio verdedigt de Nederlandse eer in het matchracen. In totaal zijn er twaalf landen uitgenodigd voor deze discipline waarin slechts twee boten het tegen elkaar opnemen per match. De Oranje-zeilsters begonnen met twee verliespartijen tegen Finland en Rusland maar herstelden zich met twee overwinningen tegen Denemarken en Engeland.

Stuurvrouw Mandy Mulder zei: âWe begonnen niet zo goed tegen de Finnen. En ook de Russen speelden een slim spel en wij gingen daar teveel in mee. Maar we hebben ons niet verder gek laten maken. Sommige dingen gingen heel goed. Dat hebben we benadrukt. Al na de eerste wedstrijd ga je evalueren en probeer je de goede dingen mee te nemen naar de volgende match. We hervonden ons en wonnen de volgende twee potten. Je moet er vertrouwen in hebben dat het kan. Maar het was een moeilijke dag. Met veel drukverschillen.â

De dames varen om te beginnen een volle âround robinâ. Met andere woorden in een poule moeten ze het opnemen tegen alle elf andere deelnemers. De best acht daarvan gaan, volgens planning, door naar de kwartfinales op zaterdag 6 augustus.

Donderdag komen de windsurfers voor het eerst in actie, met Nederlander Dorian van Rijsselberge. Vrijdag volgen dan ook de eerste races van de 470- en Laserklassen. In totaal doen 66 landen mee aan deze generale repetitie voor de Olympische spelen. Het evenement eindigt op 13 augustus 2011.

Voor website van het evenement zie hier.

Foto's Thom Touw.