Watersportverbond - KNWV

Plannen voor nieuw trainingscentrum

woensdag 3 augustus 2011

Terwijl op het Engelermeer deze weken de eerste jongelingen de kneepjes van het zeilen wordt bijgebracht en een heuse watersportvereniging in de grondverf staat, droomt Frank Doevendans van een veel groter Engelermeer met in de nabije toekomst een groot trainingscentrum voor de watersport.

Doevendans, voorzitter van watersportvereniging De Pettelaer in Den Bosch-Zuid, ijvert al jaren voor betere faciliteiten voor zeilers. âDen Bosch heeft veel water en plassen, maar alles in de categorie is klein. Serieuze wedstrijdzeilers hebben geen mogelijkheid om extra ervaring op te doen.â Daarom wil Doevendans dat er in Den Bosch een grote waterplas komt van minstens twee bij twee kilometer. Bij de gemeente heeft hij zijn plan ingediend met als doel er een serieuze, grote zeilplas te maken en een officiële roeibaan van twee kilometer.

Financiering
Voor de plannen voor de grote zeilplas moet het Engelermeer wel worden vergroot, tot minstens twee bij twee kilometer, maar als het even kan tot twee bij drie kilometer. Dan heb je voldoende ruimte voor serieuze rakken en kun je tevens een roeibaan maken. De plannen worden
gefinancierd door de opbrengsten van de zandwinning. Daarnaast heeft Doevendans ook het idee om het ROC Koning Willem I College een rol te laten spelen: de nieuwe plas moet een structureel âleslokaalâ worden voor de sportafdeling.

Plan ingediend
Het plan voor het watersportcentrum is ingediend bij de gemeente. Doevendans heeft nog niets gehoord, maar is van plan om ook de provincie warm te maken voor zijn ideeën.