Watersportverbond - KNWV

Delegatie regering bezoekt InnoSportLab Zeilen

woensdag 3 augustus 2011

Woensdag 25 juli heeft het InnoSportLab Den Haag een delegatie van de Indonesische regering ontvangen in het NTC Scheveningen. De delegatie bestond uit afgevaardigden van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken en een drietal universiteiten.

De interesse ging voornamelijk uit naar de manier waarop in Nederland wordt gewerkt aan innovaties in top- en breedtesport. Door George de Jong (directeur InnoSportNL) werd daartoe een toelichting gegeven op de brede landelijke aanpak, waarbij samenwerking in de driehoek kennis, sport en bedrijfsleven centraal staat.

Zeilcoach-cockpit project
Serge Kats en Cees van Bladel gaven vanuit het InnoSportLab een toelichting op de totstandkoming van het ZeilLab, waarbij naast bovengenoemde driehoek ook de gemeente Den Haag een belangrijke rol speelt. Afsluitend werd middels een korte demonstratie inzicht gegeven in het nieuwe Zeilcoach-cockpit project. Na de lunch trok het
gezelschap weer verder richting Eindhoven naar het InnoSportLab Zwemmen.

InnoSportNL
InnoSportNL is matchmaker in sportinnovatie. Om innovatieve projecten ten uitvoer te brengen, beschikt InnoSportNL onder meer over
sport-specifieke test- en onderzoeksfaciliteiten, genaamd
InnoSportLabs(TM). Het âInnoSportLab Den Haag â Innovatie in zeilenâ is eind 2010 van start gegaan op het NTC te Scheveningen. Zeilsport, bedrijfsleven en kennisinstellingen werken hier als consortium aan baanbrekende uitkomsten. Een InnoSportLab(TM) is dan ook een broedplaats voor innovatie.

Â