Gemeente Rotterdam

maastunnel weer open

02 augustus 2011 | Gemeentewerken | persbericht

De schoonmaakwerkzaamheden in de westelijke tunnelbuis, van noord naar zuid, zijn klaar.

Het verkeer kan eerder dan gepland, namelijk woensdag 3 augustus vanaf 06.00 uur, weer door beide tunnelbuizen rijden.

Sinds 16 mei hebben tientallen medewerkers van de aannemer in opdracht van Gemeentewerken Rotterdam continu stukje voor stukje de tunnelbuis schoongemaakt. In de tunnelbuis is asbest uit het ventilatiesysteem verwijderd. Ook is het buizenstelsel voorzien van een coatinglaag, zodat er in de toekomst geen asbestdeeltjes meer kunnen vrijkomen.

Vooruitblik
De komende jaren staan er nog meer werkzaamheden in de Maastunnel gepland. Vanaf 2012 vindt er asbestsanering plaats in de oostelijke tunnelbuis. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats om te kunnen voldoen aan de tunnelwetgeving en de veiligheidseisen die hierbij horen. Ook is extra onderhoud aan de betonconstructie nodig. In opdracht van de gemeente doet TNO onderzoek naar de conditie van het beton.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 156 jaar.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Viola Vergouwe, telefoon (010) 489 43 33 of 06-20 01 14 17.