Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 3 augustus

Noord-Holland Noord, 03-08-2011 o 14.15 uur

Fietster over de kop

Den Burg, dinsdag 2 augustus

Een 53-jarige Duitse vrouw uit Essen werd dinsdagavond ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd nadat zij met haar fiets over de kop was geslagen op de Kogerweg. De vrouw fietste hier samen met haar dochter. Hun sturen raakten in elkaar waarna de 53-jarige vrouw over kop sloeg. Zij werd met vermoedelijk een hersenschudding en diverse kneuzingen en schaafwonden ter observatie overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Snorfietser gewond na ongeval

Egmond aan den Hoef, dinsdag 2 augustus

Een 54-jarige snorfietser uit Egmond aan Zee raakte dinsdagmiddag rond 15.00 uur gewond bij een ongeval o de Slotweg. De 54-jarige man reed vanuit Egmond in de richting van Alkmaar. Hij wilde in een fietstunneltje twee mensen inhalen. OP ditzelfde moment kwam er vanuit tegenovergestelde richting een snorscooter aangereden. De twee bestuurders konden niet meer op tijd remmen en kwamen met elkaar botsing. Beiden liepen een hoofdwond op. De 54-jarige man had tevens een gebroken elleboog. Beide slachtoffers werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist rijdt tegen pony

Stompetoren, woensdag 3 augustus

Een 29-jarige automobilist uit Enkhuizen raakte woensdagochtend rond 03.45 met zijn auto te water nadat hij op de Noordervaart tegen een pony aan was gereden. Een politiemedewerker zag de bestuurder langs de kant van de weg staan. Hij bleek met zijn auto te water zijn gereden nadat hij een paard had geraakt dat opeens op de weg stond. Er werd assistentie gevraagd en de berm werd afgezocht. Pas toen de auto uit het water werd getakeld werd ook de pony in het water gevonden. Er werd geïnformeerd bij bewoners in de omgeving. De pony bleek te zijn losgebroken van een terrein aan de Noordervaart. De automobilist werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek geen letsel te hebben.

Getuigenoproep doorrijden na aanrijding

Hoogkarspel, woensdag 3 augustus

Een 26-jarige fietser uit Hoogkarspel raakte op zondagochtend 17 juli jl. tussen 03.20 en 03.40 uur gewond op de Molenwei als gevolg van een aanrijding. De man reed op deze weg toen er uit tegengestelde richting een scooterrijder aan kwam. Deze sneed de bocht af, waardoor hij op de weghelft van de fietser terecht kwam. De scooterrijder raakte de fietser aan de linkerzijde. Deze kwam hierdoor ten val. De scooterrijder reed door. De fietser raakte buiten bewustzijn. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek hier een meervoudig gecompliceerde botbreuk in zijn enkel te hebben opgelopen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die mogelijk het ongeval of de scooterrijder deze zondagochtend hebben zien rijden. De scooterrijder is circa 16 à 18 jaar oud, heeft een normaal postuur, blond haar en droeg een baseballpetje, een spijkerbroek en een donker jack. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Straatroof

Den Helder, woensdag 3 augustus

Een 19-jarige man uit Den Helder werd zaterdagochtend 30 juli jl. tussen 04.00 en 05.00 uur beroofd van zijn telefoon en waardepapieren. De man was in de stad geweest en liep via de Boerhaavestraat naar de Lorentzstraat om naar huis te gaan. Bij de kruising met de Lorentzstraat voelde hij een klap in zijn nek. Hierop werd hij een steeg in geduwd. De man viel op straat en verloor even het bewustzijn. Toen hij weer bijkwam zag hij drie mannen. Doordat hij een aantal trappen tegen zijn hoofd kreeg verloor hij weer het bewustzijn. Toen het slachtoffer bijkwam is hij naar huis gelopen. Zijn telefoon en waardepapieren waren weggenomen. De man liet zich de volgende dag behandelen in het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een hersenschudding had, gekneusde ribben en een gescheurde spier bij zijn borst.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u zaterdagochtend 30 juli tussen 04.00 en 05.00 uur iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Met geweld beroofd van Blackberry

Blokker, woensdag 3 augustus

Een 21-jarige vrouw uit Hoorn werd woensdagochtend rond 03.10 uur op de Golden Deliciouslaan beroofd van haar Blackberry. De vrouw fietste over de Oostergouw richting haar huis. Zij merkte onderweg dat er een man achter haar fietste. De vrouw stopte en werd aangesproken door de man. Hij vroeg haar de weg naar het station. De vrouw vroeg de man door te fietsen waarna hij haar van achteren aanviel en haar keel dichtkneep. Zij viel op de grond en kwam op een gegeven moment los. Zij wist met haar vuist op het raam van een woning te tikken. Hierna vluchtte de man weg. De vrouw kwam er achter dat haar Blackberry weg was genomen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u woensdagochtend rond 03.10 uur iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning

Hoogwoud, dinsdag 2 augustus

In een woning aan de Pieter Bossenstraat werd dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.45 uur ingebroken. De daders kwamen vermoedelijk binnen door aan de achterzijde van de woning een deur te forceren. Er werden sieraden, apparatuur en tassen weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde straat iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.