Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'s Heerenberg - Geld en laptop weg na bedrijfsinbraak     |

In de nacht van dinsdag op woensdag 3 augustus is er ingebroken in een bedrijf op de Zeddamseweg in 's Heerenberg. Er is onder meer een laptop en geld weggenomen.


De eigenaresse van het bedrijf ontdekte de inbraak en belde de politie. Men is door het forceren van een deur binnen gekomen. De politie stelt een onderzoek in.


2011107017

|     |Laag Keppel - Aanrijding tussen motor en auto             |

Op dinsdagochtend 2 augustus vond er een aanrijding plaats op de Rijksstraatweg in Laag Keppel. Een 61-jarige motorrijder uit Apeldoorn en een 42-jarige bestuurster van een auto met trailer, waren bij het ongeluk betrokken. De motorrijder is met letsel aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis.


Rond 10.45 reed de motorrijder over de Rijksstraatweg in de richting van Doetinchem, toen er plotseling een auto met trailer vanuit de berm de weg op reed. De motorrijder schrok en trok aan de remmen, waardoor hij onderuit ging. Hij kon de auto met trailer ontwijken, maar bezeerde zijn schouder en liep schade op aan zijn motor. Hulpdiensten werden gewaarschuwd. De Apeldoorner is met de ziekenauto overgebracht naar het ziekenhuis.


2011106892


Aanvulling bericht van gisteren:

|     |Bredevoort - Vier gewonden na frontale aanrijding         |

Bij een frontale aanrijding tussen twee automobilisten aan de Bredevoortsestraatweg in Bredevoort raakten dinsdagmiddag 2 augustus vier mensen gewond. De gewonden zijn door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 11.50 uur. Een 42-jarige automobiliste uit Aalten reed over Bredevoortsestraatweg. Een 74-jarige automobiliste uit dezelfde woonplaats naderde vanuit tegengestelde richting. De 74-jarige is vermoedelijk door een black-out op de linkerweghelft terecht gekomen waardoor er een frontale aanrijding ontstond. Hierbij raakten de kinderen, een 7-jarige jongen en een 9-jarig meisje, van de 42-jarige bestuurster gewond. Het 9-jarige meisje heeft letsel aan haar arm en enkele hechtingen boven haar oog. Het 7-jarig jongetje ligt nog met onbekend letsel op de intensivecare. De moeder van de kinderen heeft kneuzingen en last van haar buik.


De 74-jarige vrouw liep een hersenschudding en twee gebroken ribben op. De politie is nog bezig met de analyse van de toedracht van het ongeval.


2011106815


Aanvulling bericht van gisteren

|     |Gaanderen - Drie jongens (zwaar)gewond na eenzijdig       |
|     |ongeval                                                   |

Drie jongens zijn dinsdagmiddag 2 augustus gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Rijksweg in Gaanderen. Twee van hen, een 20-jarige bestuurder uit Ulft en een 17-jarige jongen uit Genderingen raakten zwaargewond en zijn door traumahelikopters overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede en Nijmegen. Een derde inzittende, een 22-jarige man uit Ulft is door een ambulance naar het Slingelandziekenhuis vervoerd.


Het ongeval gebeurde rond 12.40 uur. De automobilist reed over de Rijksweg van Doetinchem naar Gaanderen. Door onbekende oorzaak verloor hij de controle over de auto waardoor deze van de weg raakte en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand kwam. De inzittenden raakten gewond. De 20-jarige bestuurder heeft onder meer beenletsel en een klaplong opgelopen. De 17-jarige jongen heeft onder meer een gescheurde milt en meerdere botbreuken. De derde inzittende, een 22 jarige man uit Ulft brak zijn sleutelbeen en liep heupletsel op. De verkeersongevallendienst is nog bezig met de analyse van het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De Rijksweg is in verband met het politieonderzoek enkele uren volledig afgesloten geweest.


2011106833


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --