Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen woninginbraak

Nijmegen, 03-08-2011 o Dinsdagavond, omstreeks 19.30 uur, zijn een 40-jarige man uit Doetinchem en een 41-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Zij worden verdacht van inbraak in een woning.

Agenten kregen een melding van een inbraak aan de Weurtseweg te Nijmegen. Ter plaatse zagen zij een vrouw, de meldster van de inbraak, achter een fietser aan rennen. De agenten probeerden de man op de fiets te laten stoppen, maar deze draaide om en reed weg van de agenten. Agenten gingen achter de man aan. Op de Kanaalstraat werd de 40-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor inbraak in een woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Tweede verdachte
Van de meldkamer kregen de agenten te horen dat er nog een tweede verdachte voor de inbraak in de woning aan de Weurtseweg was. Na een duidelijk signalement te hebben gekregen, gingen de agenten op zoek. De agenten kregen een nieuwe melding dat er in de Bronsgeeststraat een man over de schutting was geklommen die aan het eerder opgegeven signalement voldeed. Door de goede medewerking met de buurtbewoners konden agenten verschillende tuinen direct bekijken. De agenten vonden de tweede verdachte in een tuin aan de Weurtseweg. Hij is aangehouden voor inbraak in een woning en overgebracht naar het politiebureau. (01)

Laatst gewijzigd 03-08-2011 14:47 | © Regio Gelderland-Zuid |