Gemeente Vlaardingen



-

Samen werken aan de Hoogstraat

03-08-2011 |

De Hoogstraat is de oudste straat van Vlaardingen. Lang vormde deze straat het stadshart en de toegangspoort tot de gemeente. Anno 2011 staat een groot aantal panden in de historische binnenstad leeg. De Stichting Stadsherstel Vlaardingen pakt de komende vier jaar het historische centrum flink aan. De stichting koopt panden en knapt deze op.

Daarnaast renoveert de stichting gevels en helpt ondernemers onder bepaalde voorwaarden bij de huur (huursuppletie) . Het uiteindelijke doel is een binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod en een betere uitstraling van de historische panden. De Stichting Stadsherstel is mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen, de woningbouwcorporaties, de Rabobank en de gemeente.

stadsherstel

Voortgang
Inmiddels heeft de stichting negen aanvragen ontvangen voor pand- en gevelrenovatie, willen vier ondernemers een winkel- of horecagelegenheid starten in de Hoogstraat, zijn er drie aanvragen binnengekomen voor huursuppletie en worden er twee gesprekken gevoerd met pandeigenaren over het verwerven van panden.

Nazomerweekend
In het najaar organiseert de stichting in samenwerking met de winkeliersvereniging een nazomerweekend in de Hoogstraat. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Loop binnen
Stichting Stadsherstel heeft een bedrijfspand op de Hoogstraat 107. De openingstijden zijn op maandag en woensdag van 09.00 tot 17.00 uur. U bent daar van harte welkom. Zie ook: www.stadsherstelvlaardingen.nl

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000