Politie Brabant Zuid-Oost

Overvaller met hulp van burger in de kraag gegrepen

Son; Eindhoven Woensel, 03-08-2011 o Met de hulp van een oplettende burger heeft de politie woensdagochtend in Eindhoven een 20-jarige inwoner van die plaats aan kunnen houden. De man wordt verdacht van een gewapende overval op een winkel in Son eerder die ochtend. Van twee medewerksters werd kort na openingstijd onder bedreiging van een op een vuurwapen lijkend voorwerp geld geëist. De overvaller sloeg op de vlucht en werd na een achtervolging in de kraag gegrepen.

Woensdagochtend even na 9.00 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan het Raadhuisplein in Son. Twee medewerksters werden bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp terwijl de overvaller riep: "Ik wil geld, opschieten." Ook een aanwezige klant werd bedreigd. Vervolgens is de overvaller op een bromfiets gevlucht.

Een oplettende burger is in zijn auto gestapt en hem gevolgd tot in Eindhoven. Ondertussen belde hij de politie en kon hij de meldkamer informeren. Diverse politieauto's werden ingezet om de man op de bromfiets op te sporen.

Ter hoogte van de kruising Tarwelaan met de Suikerpeerstraat in Eindhoven zag de politie de bromfietser uit een park komen rijden en zette zij de verdere achtervolging in. Op de Hendrik Staetslaan raakte een politievoertuig de bromfiets waardoor de bestuurder uit balans raakte, van het voertuig sprong en zijn weg vervolgde. Hierop is de achtervolging te voet verder gegaan. Op de Eindhovense Boschdijk is de 20-jarige verdachte Eindhovenaar uiteindelijk om 9.30 uur aangehouden. Tijdens de achtervolging heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. In de bromfiets van de verdachte werd de geldbuit teruggevonden en een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De aangetroffen spullen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De verdachte man is in verzekering gesteld.

De politie heeft de behulpzame burger bedankt voor zijn geweldige inzet.