Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek aanrijding en achtervolging Graafseweg afgerond

Nijmegen, 03-08-2011 o De Districtsrecherche in Nijmegen heeft het onderzoek naar de achtervolging en aanrijding op de Graafseweg in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni afgerond. Proces-verbaal tegen de 20-jarige Nijmeegse verdachte is opgemaakt. Het dossier is verzonden naar het Openbaar Ministerie.

Die nacht wilden politieagenten de 20-jarige controleren omdat hij geen gordel droeg. De verdachte gaf hieraan geen gehoor en ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens zijn vluchtpoging schepte de 20-jarige een fietser. Ook reed hij tweemaal in op de politieauto. In de auto van de man werd harddrugs, een weegschaaltje en een mes aangetroffen.

De fietser werd na de aanrijding niet meer gevonden. De 16-jarige jongen uit Nijmegen meldde zich later op het politiebureau. Hij raakte door de aanrijding slechts lichtgewond en deed aangifte.

Proces-verbaal

Tegen de 20-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor onder andere poging doodslag danwel poging zware mishandeling, artikel 6 en 7 (verkeersgedrag) van de Wegenverkeerswet en overtreding van de Opiumwet. Daarnaast pleegde de verdachte meerdere verkeersovertredingen. Zo negeerde hij het stopteken van de agenten, droeg hij geen autogordel, negeerde hij twee keer een geslotenverklaring en reed hij zonder rijbewijs. De verkeersovertredingen zijn bij het dossier gevoegd. De Nijmegenaar zit nog vast. Tegen hem werd op 30 juni de gevangenhouding bevolen voor 90 dagen. Het dossier is verzonden naar het Openbaar Ministerie (OM) ter beoordeling.

Zie ook eerdere berichtgeving:

* Getuigen gezocht van aanrijding fietser en achtervolging
* Fietser aanrijding Graafseweg meldt zich

(10)

Laatst gewijzigd 03-08-2011 16:11 | © Regio Gelderland-Zuid |