Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 3 augustus 2011

Deelnemers Nationale Tennis Kampioenschappen bekend

Zojuist is bekend gemaakt welke tien dames en heren zich rechtstreeks geplaatst hebben voor het hoofdtoernooi van de Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK). De NTK worden gespeeld van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus op de tennisbanen van tennispark De Kegel in Amstelveen. In totaal strijden zestien dames en zestien heren in het enkelspel om de nationale titel. Naast het enkelspel wordt ook gespeeld in het dames-, heren- en gemengddubbelspel. De toegang tot het evenement is alle dagen gratis.

Rechtstreeks geplaatste spelers

Damesenkelspel
(4) Olga Kalyuzhnaya
(5) Nicole Thyssen
(8) Elise Tamaëla
(9) Lesley Kerkhove
(11) Angelique van der Meet
(12) Nicolette van Uitert
(13) Danielle Harmsen
(14) Marcella Koek
(15) Karen Nijssen
(16) Lisanne van Riet

Herenenkelspel
(7) Jasper Smit
(8) Bart de Gier
(11) Mark de Jong
(13) Peter Lucassen
(14) Jannick Lupescu
(15) Evthimios Karaliolios
(16) Andre van der Bijl
(17) Michel Koning
(18) Tim van Terheijden
(19) David de Goede
( ) = KNLTB Ranglijstpositie per 1 augustus 2011

Bovenstaande tien spelers en speelsters zijn op basis van hun positie op de KNLTB Ranglijst direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De beste vier dames en heren van het kwalificatietoernooi, dat op maandag 15 en dinsdag 16 augustus wordt gespeeld, plaatsen zich eveneens voor het hoofdtoernooi. Ook neemt de kampioen van de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) tot en met 18 jaar bij zowel de meisjes als jongens deel. De laatste plek in het hoofdtoernooi wordt vergeven door middel van een wildcard.

Dubbelspel
In het dames-, heren- en gemengddubbelspel komen 16 koppels in actie. Voor elke categorie zijn 3 wildcards beschikbaar. De overige 13 koppels worden geaccepteerd op basis van hun positie op de KNLTB Ranglijst.

Programma
Maandag 15 augustus start het toernooi om 10.30. Dinsdag en woensdag wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur. Op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De damesfinale en de gemengddubbelfinale worden gespeeld op zaterdag 20 augustus. Op zondag 21 augustus staan de herenenkel-, damesdubbel- en herendubbelfinale op het programma.

Loting
De loting voor het heren- en damesenkelspel is op dinsdag 16 augustus om 17.30 uur in het clubhuis van tennispark De Kegel in Amstelveen. Kijk hier voor meer informatie over de NTK.

Nationale tennisevenementen
De KNLTB organiseert jaarlijks diverse nationale tennisevenementen. In augustus vinden drie toernooien plaats waar deelnemers tennissen om de nationale titel. Van 8 t/m 13 augustus zijn de Nationale Jeugd Kampioenschappen, dit jaar gehouden bij de Hillegomse Tennisclub in Hillegom. Hier spelen de beste jongens en meisjes van Nederland in de leeftijdscategorie tot en met 12, 14, 16 en 18 jaar. In de week aansluitend hierop zijn Nationale Tennis Kampioenschappen. Gevolgd door de Nationale Veteranen Kampioenschappen (22 t/m 28 augustus). Deze worden ook gespeeld op Tennispark De Kegel in Amstelveen. Toegang tot al deze tennisevenementen is gratis.


----------