Woonstad Rotterdam


3 augustus 2011

Woonstad Rotterdam gaat 35 appartementen in de Touwslagerflat in Kralingen exclusief verhuren aan hoogopgeleide starters op de woningmarkt. Daarmee wijkt de woningcorporatie af van de traditionele vorm van woonruimteverdeling. Geen verhuur op basis van inschrijfduur, maar aan een specifieke doelgroep die past bij de woning en woonomgeving.
Appartementen voor hoogopgeleide starters

Afgestudeerden en studenten in de laatste fase van hun studie (HBO/WO), kunnen zich sinds kort inschrijven voor een appartement in de Touwslagerflat in Kralingen. Vanaf november 2011 komen hier 35 appartementen in de verhuur.

De locatie en het type woningen in de Touwslagerflat sluiten goed aan bij de woonwensen van de hoogopgeleide, stedelijke starter. De appartementen hebben een woonoppervlak van 45 m2 en hebben twee kamers, een nieuw keukenblok, nieuw sanitair, een eigen balkon en een berging. De huur bedraagt EUR 475,- per maand. En dat in het levendige en studentikoze Kralingen.

Met deze experimentele wijze van woonruimtebemiddeling zet Woonstad Rotterdam in op een klantgerichte benadering. De match tussen doelgroep en woonomgeving leidt tot meer woongenot van de klant. Daarnaast draagt het experiment bij aan het doel om hoger opgeleiden aan de stad Rotterdam te binden.

De Touwslagerflat is één van de twee experimentele projecten van Woonstad Rotterdam op het gebied van woonruimtebemiddeling. De Gemeente Rotterdam en de Stadsregio hebben hiervoor toestemming gegeven.

Geïnteresseerden die binnen de doelgroep vallen, kunnen zich eenvoudig inschrijven voor een woning via
www.woonstadrotterdam.nl/touwslagerflat. Wie op de hoogte wil blijven van het project kan de Touwslagerflat volgen op Facebook: www.facebook.com/touwslagerflat.