Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 3 augustus 2011



Gebouw voormalig Deltion college wordt gesloopt

Het college van burgemeester en wethouders van Heerde heeft besloten tot voorbereiding van de sloop van het gebouw van het voormalig Deltion College aan de Griftstraat te Heerde. Omdat deze leeg staat is de kans op vandalisme groot.

Voorbereiding sloop
Het college heeft, om deze ongewenste effecten tegen te gaan, besloten om de sloop van dit gebouw voor te bereiden. Dit houdt in dat hiervoor een vergunning wordt aangevraagd en dat de raad hiervoor om een krediet wordt gevraagd.

Sloop is de enige optie voor het gebouw dat niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Gas, water en elektra zijn inmiddels al afgesloten in het gebouw.

Omwonenden van het terrein van het Deltion college worden op de hoogte gebracht wanneer de sloop daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Multifunctionele accommodatie
De gemeente wil het terrein van het Deltion College betrekken bij de ontwikkeling van een multifunctionele accommodatie (MFA). Einde dit jaar beslist de gemeenteraad of deze MFA Heerde-Oost er daadwerkelijk gaat komen. Tot die tijd wordt onderzocht wat de randvoorwaarden zijn voor zo'n accommodatie en of dit financieel en planologisch haalbaar is.








Gemeente Heerde