Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Punklegende Bad Religion exclusief naar 013

De godfathers van de melodieuze punkrock komen naar Nederland deze zomer. Bad Religion speelt op woensdag 3 augustus een exclusieve clubshow in 013. De groep uit Californië bestaat ondertussen ruim dertig jaar en bracht in 2010 onder de titel 'The Dissent Of Man' alweer het vijftiende studio-album uit.

Debuut-lp 'How Could Hell Be Any Worse' blijkt in 1981 al meteen raak, maar creatieve dwalingen en interne problemen zetten de band kortstondig op een zijspoor. Midden jaren tachtig herpakken de heren zich. Op het eigen Epitaph-label brengt Bad Religion vervolgens diverse klassieke punkplaten uit. 'Suffer', 'Against The Grain' en 'No Control', ze staan bij menig liefhebber in de platenkast.

Het succes is niet vreemd; de nummers van Bad Religion zijn catchy, snel en worden voorzien van intelligente teksten waarin ruimte is voor een (politieke) boodschap. Zanger Greg Graffin heeft daarnaast een heldere, aangename stem en ook de aanstekelijk harmonieuze koortjes - inclusief de ooohs en aaahs - zijn niet van de lucht.

Wanneer punkrock in de jaren negentig uitermate populair wordt, blijkt het voor Bad Religion dan ook een stap richting de mainstream. De groep verlaat Epitaph en tekent bij een major, maar verliest daarmee wel originele gitarist en label-baas Brett Gurewitz. Vervanger Brian Baker (Dag Nasty, Minor Threat) kwijt zich echter uitstekend van zijn taak; ook de platen die volgen blijven kwalitatief namelijk uitstekend.

Begin deze eeuw verzoent Gurewitz zich met Bad Religion. De groep keert bovendien terug op het oude nest en lijkt herboren. Er zijn slechts weinig (punk)bands met zo'n lange adem als de mannen uit Californië. Er zijn er echter nog minder die gedurende vrijwel de gehele loopbaan het kwaliteitsniveau van de muziek zo hoog weten te houden. Het maakt Bad Religion tot een unieke act die live eigenlijk nooit tegenvalt.

Bad Religion
Woendag 3 augustus | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 27,50 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf 26 maart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl


Noot voor redacties

Noot voor de redactie /