Ingezonden persbericht


13 juli 2011


- PERSBERICHT -

ONDER ONS BELEEFT WERELDPREMIÈRE IN COMPETITIE VAN FILMFESTIVAL LOCARNO

Onder Ons, het speelfilmdebuut van regisseur Marco van Geffen naar een scenario van Jolein Laarman is geselecteerd voor de 64e editie van het Internationale Filmfestival van Locarno. De film draait in de hoofdcompetitie, Concorso Internazionale, en dingt daarin mee naar de Gouden Luipaarden.

Onder Ons gaat over Ewa, een wat naar binnen gekeerde Poolse au pair, die in een spiraal van twijfel en isolement terecht komt, als ze meent te weten wie de verkrachter is die de provinciestad waar ze woont onveilig maakt. Ewa wordt gespeeld door de jonge Poolse actrice Dagmara Bak. De andere rollen zijn voor Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen, Guy Clemens, Reinout Bussemaker en de Poolse actrice Natalia Rybicka.

Marco van Geffen schrijft scenario's en regisseerde verschillende korte films, waaronder Het Zusje waarmee hij in 2007 een Gouden Palm nominatie op het Cannes filmfestival in de wacht sleepte. Jolein Laarman schreef scripts voor Broos, Tussenstand (Jury Special Mention op Filmfestival Locarno 2007) en Het Zusje van Katia (Gouden Kalf Beste Script op het Nederlands Film Festival 2008).

De film is het eerste deel van een trilogie van drie speelfilms, getiteld Vinex, die Marco van Geffen maakt over 'het drama van het gelukkige gezin'. Onder Ons is geproduceerd door Lemming Film en de Boeddhistische Omroep Stichting. De film is gefinancierd met steun van het Nederlandse Fonds voor de Film.

Het internationale filmfestival van Locarno vindt plaats van 3 tot en met 13 augustus. De wereldpremière van Among Us, de internationale titel, is op woensdag 10 augustus. De internationale sales is in handen van de Franse salesagent Elle Driver.

Filmdistributeur Cineart brengt de film op 10 november van 2011 in de Nederlandse filmtheaters.


- EINDE PERSBERICHT -

www.lemmingfilm.com

www.cineart.nl


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht