NCRV

Een mooie en grappige Lipdub met Carice van Houten

Ingezonden door NCRV op 15 juli, 2011 - 15:08



woensdag 03 augustus 2011 - 21:25 uur
Zender:
Nederland 3

In deze aflevering van het NCRV-programma Lipdub het verhaal van Lotte uit Zeewolde, die met Kerst 2009 een ernstig auto-ongeluk kreeg en vervolgens acht maanden in coma lga. Sindsdien zit ze in een rolstoel en kan ze niet meer praten. Ze communiceert via een joystick, waarin ze letters en zinnen kan intikken op een computer. Geestelijk is er helemaal niets mis met haar, waardoor ze zich gevangen voelt in haar eigen lichaam. Haar opleiding tot actrice kan ze niet afmaken en haar ouders hebben hun hele huis moeten verbouwen, zodat ze zelf voor Lotte kunnen zorgen.

Lotte is een vechter, elke dag is er nog vooruitgang te zien in haar lichamelijke conditie, ook al is het minimaal en is het maar de vraag of ze ooit weer kan praten en uit de rolstoel komt.

Haar familie, vrienden en klasgenoten maken voor haar een lipdub op het nummer Soul Sister van Train, op de boerderij waar Lotte vaak komt. Het is een mooie en grappige lipdub, waarin naast alle bekenden van Lotte veel lipdubbende dieren te zien zijn. Lottes grote voorbeeld Carice van Houten neemt er eveneens een bijzondere plek in...

Lipdubs zijn een fenomeen op internet, waarbij een bestaand nummer wordt geplaybackt en in één take met een grote groep mensen wordt opgenomen. Zo ontstaat er een nieuwe videoclip. In NCRV's Lipdub maakt een groep mensen een lipdub voor iemand die hen lief is, om deze persoon een hart onder de riem te steken. Alles is te zien: de tricky stunts, overwonnen angsten, de bloopers, de spanning of de opname in één take gaat lukken, het resultaat én de reactie van degene voor wie de lipdub gemaakt is.

Meetwitteren over Lipdub kan via #lipdubnl
Programma:
Lipdub
Website:
http://lipdub.ncrv.nl/