Ingezonden persbericht


De Zomer van OBA Live
P E R S B E R I C H T

HUMAN


1 Woensdag 3 augustus 2011

Radio 5
19.00-20.00 uur

Theodor Holmans mooiste interviews
(De rechtstreekse uitzending vanuit de OBA vervalt vandaag) Presentatie: Nora Romanesco

---

Gesprek met historicus Luc Panhuysen over zijn boek 'Nederlander in de wildernis. De ontdekkingen van Robert Jacob van Gordon (1743-1795) in Zuid-Afrika'. Robert Jacob Gordon is een van de eerste ontdekkingsreizigers, die de binnenlanden van Afrika bezocht. Hij verbleef tussen de Hottentotten, herontdekte de giraffe, probeerde de lokale taal te leren en legde zijn bevindingen vast op een unieke kaart met prachtige tekeningen. (bewerking van 08/12/'10)

Onno Blom bespreekt schrijfster Jacoba van Velde (1903-1985). Haar kleine roman 'De grote zaal' uit 1953 staat in het middelpunt van de actie 'Nederland leest' van de CPNB. Wie was Jacoba van Velde? Onno Blom maakte een studie over deze bijzondere melancholieke vrouw. Haar roman wordt op 22 oktober opnieuw uitgebracht. (Bewerking van 11/10/'10)

Gesprek met onderwijseconoom Henriëtte Maassen van den Brink. Ze is lid van de Onderwijsraad en oprichter van TIER, een interuniversitair instituut dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland wil verbeteren. Hoe staat het met onze kenniseconomie? Is het echt zo slecht gesteld met het onderwijs als wordt beweerd? Is er verandering nodig om de kenniseconomie voor de toekomst te waarborgen? (bewerking van 26/11/'10)

De Zomer van OBA Live
Informatie: Rina Spigt, eindredacteur
M: 06 22 96 47 10 E: rina.spigt@human.nl

Zie voor actuele programma-informatie: www.obalive.nl

Volg OBA Live's eindredacteur op TWITTER : @RinaSpigt


---- --