Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Leiderdorp, 03-08-2011 o Een 77-jarige vrouw uit Leiderdorp is op dinsdag 2 augustus rond 15.00 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc.

De vrouw was met haar man in het winkelcentrum Winkelhof en had daar geld gepind. De vrouw borg haar geld en pinpas op in haar rollator en ging naar buiten. Daar werd zij aangesproken door twee vrouwen die haar de weg vroegen. Hierbij legden de twee een plattegrond over de rollator. Thuis merkte de vrouw dat haar pinpas en geld weg waren. Zij nam contact op met de bank en er bleek al een groot geldbedrag te zijn opgenomen. De vrouw waarschuwde vervolgens de politie. De politie vraagt getuigen die wellicht die middag iets opvallends hebben gezien nabij Winkelhof, contact op te nemen via 0900-8844. Zij adviseert bewoners om altijd alert te zijn wanneer zij door onbekenden worden aangesproken op straat of wanneer er onbekenden aan de deur komen.

Doe aangifte Veel mensen denken dat het hen niet zal overkomen. Toch loopt iedereen de kans - jong en oud - om het slachtoffer te worden van een babbeltruc. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte bij de politie. Heeft men uw pinpas weggenomen? Blokkeer de pas direct. Het is van belang dat u zo snel mogelijk aangifte doet. U helpt daar ook anderen mee. Probeer op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die u hebben bestolen en bel onmiddellijk de politie via telefoonnummer 1-1-2. Bij twijfel kunt u altijd bellen met het bureau in uw woonplaats.

Kijk voor meer informatie over babbeltrucs op de website van Politie Hollands Midden.