Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Tolkamenaar aangehouden wegens belediging en bedreiging
Publicatiedatum: 3-8-2011 9:06:01

AERDT - De politie heeft dinsdagavond 2 augustus een 23-jarige man uit Tolkamer in Aerdt aangehouden wegens belediging en bedreiging van agenten.

Surveillerende agenten zagen de man rond half acht op de Aerdtseweg voor Babberich zonder helm op een scooter rijden. Daarop wilden de agenten de man aan de kant zetten om hem te bekeuren voor het rijden zonder helm. De scooterrijder negeerde herhaaldelijk de stoptekens van de agenten, waarbij hij hen ook beledigd zou hebben. Er ontstond een korte achtervolging die eindigde in Aerdt toen de agenten de man op de Heuvelakkersestraat konden stoppen. De man werd vervolgens aangehouden, waarbij hij een van de agenten zou hebben bedreigd. De Tolkamenaar is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011088990-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---