Datum: 20110803 Titel: Columbus IT implementeert Microsoft Dynamics NAV in negen dagen Subject was: Columbus IT implementeert Microsoft Dynamics NAV in negen dagen

Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Columbus IT implementeert Microsoft Dynamics NAV in negen dagen

2008Logo_cmyk_150x22
Vianen, 3 augustus 2011 - Bellezi Beauty Equipment, ontwikkelaar, producent en leverancier van beauty equipment voor schoonheids- en kappersspecialisten, laat 'NAV in negen dagen' door Columbus IT implementeren. Met deze Microsoft Dynamics-oplossing in de cloud krijgt het snelgroeiende Bellezi goed overzicht en inzicht in het gehele verkoopproces, van de productie tot en met de aflevering, waardoor het efficiënter en beter zijn klanten kan bedienen.

Bellezi is sinds tweeënhalf jaar actief in de Benelux en beheert de gehele productie en kwaliteitscontrole zelf. Omdat het bedrijf snel groeit en het overzicht over het productie-, transport- en opslagproces dreigde kwijt te raken, is Bellezi op zoek gegaan naar een ERP-systeem.

NAV in negen dagen
Columbus IT sprong er voor Bellezi uit vanwege de snelle implementatietijd. 'NAV in negen dagen' wil zeggen dat de flexibele ERP-software van Microsoft Dynamics in negen dagen verdeeld over negen weken wordt geïmplementeerd. De keuze viel op Microsoft Dynamics NAV omdat het met name geschikt is voor het mkb ongeacht de branche en het eenvoudig kan meegroeien met de organisatie.

ERP in de cloud
Microsoft en Columbus IT brengen Dynamics NAV naar de cloud. Voor Bellezi heeft dit voordelen. Dynamics NAV als cloud-oplossing biedt Bellezi de kans om snel de processen uit te breiden of aan te passen. Ook is het aantal gebruikers makkelijk uit te breiden op het moment waarop dat nodig is om de groei van de organisatie te ondersteunen. Daarnaast staat de cloud-oplossing niet bij Bellezi, maar bij een extern datacentrum waar de servers, databases,data en de software 24/7 veilig worden beheerd en bewaakt. Bob Schwering, eigenaar en directeur van Bellezi: 'Door de schaalvoordelen krijgen we een service die we zelf nooit kunnen organiseren tegen een coulante prijs.' Ten slotte hoeft Bellezi, omdat de oplossing in de cloud staat, zich niet druk te maken over het onderhoud.

Geïntegreerde oplossing
NAV is een geïntegreerde oplossing voor de gehele organisatie. Schwering:'In het systeem kunnen we aangeven bij welke van onze twee opslaglocaties een product moet worden opgepikt en waar het moet worden afgeleverd. Daarmee kunnen we het product altijd traceren in ons systeem.' Niet alleen het productie- en logistieke proces, maar ook het financiële gedeelte is geïntegreerd. Wanneer een order geboekt wordt, komt deze automatisch ook in het boekhoudsysteem te staan. Schwering: 'We kunnen zo één stap overslaan wat ons gemak en tijd oplevert.'

Marketing
Daarnaast kan Bellezi een betere service verlenen volgens Schwering, omdat het via het systeem altijd met één druk op de knop de gegevens van een klant kan oproepen. Hierdoor kan het bedrijf ook beter zijn marketing regelen. 'Doordat we beter inzicht hebben in onze klantendatabase kunnen we gericht mailings versturen, aanbiedingen doen en klanten uitnodigen voor events.'

Over Columbus IT

Columbus IT is een software- en servicebedrijf in de markt voor zakelijke totaaloplossingen op basis van Microsoft software. De organisatie is op de Nederlandse markt actief sinds 1997 en is gespecialiseerd in de marktsegmenten zakelijke dienstverlening, discrete productie en de voedingsmiddelenindustrie. Columbus IT werkt in Nederland onder andere voor bol.com, Akatherm, TMF Group, Tempress, Thule groep en Tremco Ilbruck. Columbus IT is wereldwijd actief als software, advies- en implementatiepartner. Er zijn 1.000 medewerkers actief in 25 landen met een klantenbestand van meer dan 5.000 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.columbusit.nl.




Ingezonden persbericht