Ingezonden persbericht


Persbericht
Egmond aan Zee, 3 augustus 2011

Inschrijving PWN Egmond Halve Marathon
en AGU Egmond-Pier-Egmond van start

Op zaterdag 7 januari en zondag 8 januari 2012 staat Egmond aan Zee weer helemaal in het teken van de ATB Strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond en de PWN Egmond Halve Marathon. De viering van het 40-jarig jubileum van de halve marathon staat dit jaar uiteraard centraal. De inschrijving voor beide evenementen is deze week van start gegaan.

In 1973 organiseerde Le Champion in Egmond aan Zee de allereerste halve marathon in Noord-Holland. Met meer dan 1.000 deelnemers was een nieuw, succesvol evenement geboren. In de loop der jaren bouwde Le Champion deze halve marathon uit tot het huidige niveau van een prachtige winterklassieker. In het kader van het jubileum wordt speciale aandacht besteed aan de roemruchte historie van dit evenement, waaraan ook dit jaar maximaal 17.500 deelnemers kunnen meedoen. Onder hen weer enkele toppers van wereld formaat, goed getrainde recreanten en businessteams. Zowel bij de halve marathon als de kwart marathon worden de deelnemers geconfronteerd met het zware parcours over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat.

Net als de halve marathon kent de populaire AGU Egmond-Pier-Egmond een deelnemerslimiet. Maximaal 3.500 mountainbikers kunnen op zaterdag de race naar de pier van Wijk aan Zee en terug afleggen. Jaarlijks komen ook enige bekende profrenners in Egmond het nieuwe seizoen openen. In eerdere jaren waren dat onder meer Michael Boogerd, Erik Dekker, Robert Gesink en Leontien van Moorsel. Het afgelopen jaar verschenen in Egmond ook Johnny Hoogerland en Sebastian Langeveld aan de start. Op de Boulevard van Egmond aan Zee wordt dit jaar voor de 14e keer bepaalt wie Europa's grootste strandrace op zijn naam mag zetten.

Een speciaal klassement wordt opgemaakt voor de deelnemers aan het combiklassement. Dit voor de atleten, die beide evenementen tot een succesvol einde weten te brengen.

Inschrijving is mogelijk tot het bereiken van de deelnemerslimiet op www.pwnegmondhalvemarathon.nl en www.aguegmondpieregmond.nl. Vanwege het jubileum verwacht Le Champion de limieten tijdig te bereiken.

Noot aan de redactie (