Low Impact Festival Dranouter en de OVAM zetten in op ecologische lange-termijn-aanpak

03/08/2011 11:54

OVAM

Festival Dranouter staat gekend als "Low impact festival" en doet er alles aan om deze slogan waar te maken. Dit jaar werd Festival Dranouter door Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege en de OVAM verkozen tot één van de voorbeeldevenementen. Het festival zet al jaren intensief in op een duurzame organisatie van het 4-daagse festival maar wil nog een stap verder gaan.

Samen met de OVAM en eco-adviseur Steven Vromman werkt Festival Dranouter een lange-termijn plan uit om de ecologische voetafdruk van het festival te verkleinen. Dit ambitieuze plan "CHARTER 2020" omvat concrete acties die jaarlijks worden vastgelegd en geselecteerd. Vrijdag 5 augustus zullen tientallen betrokkenen (leveranciers, sponsors, artiesten, lokale overheden, medewerkers en publiek) de intentieverklaring van het CHARTER 2020 ondertekenen. Hiermee engageren ze zich om de volgende jaren blijvend op zoek te gaan naar oplossingen die de ecologische impact van het festival verkleinen.

Journalisten en fotografen zijn welkom voor de persconferentie in de VIP-tent van Festival Dranouter. De ondertekening start om 17u.

Adres: Festival Dranouter: Dikkebusstraat 234, 8950 Heuvelland (Dranouter)

Gelieve uw aanwezigheid vooraf te bevestigen via woordvoerder@ovam.be met mededeling van naam, medium en mailadres. Nadien zult u nog een mail ontvangen ivm accrediteren ter plekke.

Meer info

Jan Verheyen - Woordvoerder

P.R. - Persdienst OVAM

Stationsstraat 110 - 2800 Mechelen

Tel.: 015 284 148

GSM.: 0479 890 746

woordvoerder@ovam.be

www.ovam.be

www.ovam.be/groenevent

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel