Eerste voor iPad geoptimaliseerde Skype-app vandaag gelanceerd

Onderweg videogesprekken met vrienden, familieleden en collega’s voeren op een groot scherm

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20110803 --

Skype heeft vandaag de release bekendgemaakt van Skype voor iPad, waardoor nu meer dan 25 miljoen iPad1-gebruikers Skype-videogesprekken kunnen voeren met een applicatie die optimaal op hun tabletapparaat is afgestemd. De nieuwe Skype voor iPad is vanaf vandaag te downloaden in de iTunes App Store van Apple en stelt iPad-gebruikers in staat via WiFi of 3G gratis2 videogesprekken te voeren met andere Skype-gebruikers op een verscheidenheid aan apparaten met internetconnectiviteit.

De eerste speciaal voor de iPad geoptimaliseerde applicatie van Skype is voorzien van een aantal belangrijke functies die specifiek voor de iPad zijn ontworpen. Dankzij het grote scherm van het apparaat kunnen Skype voor iPad-gebruikers genieten van videogesprekken in VGA-kwaliteit (640x480) met een snelheid van 15 frames per seconde. Met Skype voor iPad kunnen gebruikers vanaf hun iPad videogesprekken voeren met talloze Skype-contactpersonen. Skype voor iPad is compatibel met een groot aantal andere Skype-toepassingen, waaronder Skype voor iPhone, Skype voor Mac, Skype voor Windows PC, Skype voor Android, Skype op HDTV’s, en nog veel meer.

Het grotere scherm van de iPad heeft het tevens mogelijk gemaakt de lijst van contactpersonen in Skype voor iPad bij te werken. In Skype voor iPad worden de Skype-contactpersonen weergegeven in de vorm van grote afbeeldingen in een rasterindeling. Dankzij het vernieuwde geschiedenisvenster kunnen gebruikers tevens recente gesprekken eenvoudiger opzoeken en hervatten.

“We zijn ons bewust van de toenemende vraag naar Skype-videogesprekken op meer apparaten. Het doet ons daarom veel plezier aan die vraag te kunnen beantwoorden met onze nieuwe Skype voor iPad-app,” aldus Neil Stevens, Vice President en General Manager voor consumentenproducten en -marketing bij Skype. “Skype voor iPad biedt Skype-gebruikers een unieke combinatie van voordelen voor het voeren van videogesprekken: het grote scherm en beeld van een pc, gekoppeld aan de draagbaarheid van een mobiele telefoon. Nu zullen onze gebruikers in staat zijn om te genieten van de ervaring van gesprekken, die gewoonlijk worden gevoerd aan hun bureau, vanaf het comfort van de bank, het strand of ergens onderweg. We hebben gebruik gemaakt van het grote scherm van de iPad om de gebruikerservaring te optimaliseren. Daarnaast hebben we het voor de gebruiker gemakkelijker dan ooit tevoren gemaakt om te navigeren in de nieuwe intuïtieve gebruikersinterface.”

Naast de functionaliteit voor het voeren van videogesprekken is tevens een chatfunctie met Skype-emoticons beschikbaar, die zelfs tijdens een videogesprek kan worden gebruikt. Skype voor iPad kan ook worden gebruikt voor het voeren van telefoongesprekken met andere Skype-gebruikers (bellen en gebeld worden), en voor het verzenden van expres- en SMS-tekstberichten, plus voor bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers tegen de uiterst aantrekkelijke tarieven van Skype.

Skype voor iPad werkt op iPads die zijn bijgewerkt met de nieuwste iOS-firmware. Tweeweg videogesprekken zijn alleen mogelijk op de iPad 2. Gebruikers van de oorspronkelijke iPad kunnen wel video ontvangen tijdens gesprekken met andere Skype-gebruikers. Ze kunnen ook telefoongesprekken voeren en chatten met gebruikers die Skype gebruiken op een ander apparaat.

De applicatie is gratis te downloaden via de iTunes App Store.2

Mediahulpbronnen:

  • Foto’s en b-roll om te downloaden
  • Blog met meer informatie over Skype voor iPad

Over Skype

Skype is communicatiesoftware die is ontworpen om communicatiebarrières te slechten. Met behulp van een met internet verbonden apparaat kunnen families, vrienden en collega’s gratis met elkaar in contact blijven via chat, spraak en video. Tegen geringe kosten is het tevens mogelijk te bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers over vrijwel de gehele wereld. Onlangs heeft Skype groepsvideo geïntroduceerd, waarmee groepen van meer dan twee mensen samen dingen kunnen doen, waar ze zich ook bevinden.

Skype is opgericht in 2003 en heeft haar thuisbasis in Luxemburg. Skype kan gratis worden gedownload op computers, mobiele telefoons en andere apparaten met internetverbinding via www.skype.com.

1 Volgens opgave van Apple

2 Het is mogelijk dat kosten voor dataverkeer in rekening worden gebracht.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6772882&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Skype
Demetra Kavadeles, +1 650-799-9358
demetra.kavadeles@skype.net
of
Kaplow voor Skype
Aziza Johnson, +1 212-221-1713

skype@kaplowpr.com