Gemeente Medemblik


-

-

Westfriese Waterweken 2011

26-07-2011 | Op donderdag 4 augustus worden de Westfriese Waterweken in Enkhuizen vanaf 17.00 uur op speciale wijze geopend.

Augustus staat in het teken van de Westfriese Waterweken, een jaarlijks terugkerend evenement vol bruisende activiteiten in, aan en op het water. Op donderdag 4 augustus worden de Westfriese Waterweken vanaf 17.00 uur op speciale wijze geopend tijdens Lekker aan de Dijk in Enkhuizen.

Daarna reizen de Westfriese Waterweken de hele maand augustus langs vier historische steden aan de Westfriese Omringdijk. Van Enkhuizen naar Medemblik naar Schagen en afsluitend in Hoorn. De steden vormen per toerbeurt meerdere dagen het hoofdpodium van dit spetterende evenement voor jong en oud: met waterspelen, theater te water, culinair aan de kade, drakenbootraces, rondvaarten en muzikale optredens, en nog veel meer. Diverse Westfriese dorpen haken daarop aan met muziekoptredens, proeverijen en kinderactiviteiten.

Reis met de Westfriese Waterweken mee naar de steden: 2 tot en met 7 augustus in Enkhuizen
12 tot en met 14 augustus in Medemblik
17 tot en met 21 augustus in Schagen
24 tot en met 28 augustus Hoorn

Bezoek ook de activiteiten vol waterspektakel in de dorpen: 5 augustus in Bovenkarspel
20 en 21 augustus in Kolhorn
27 en 28 augustus in Avenhorn, Ursem en Schermerhorn

Data, locaties en programma worden gepubliceerd op www.westfriesewaterweken.nl en in het Westfriese Waterweken Journaal dat als bijlage bij het Noordhollands Dagblad verschijnt op 29 juli en ook verkrijgbaar is bij de VVV vestigingen.

Informatieschip Aquarius
Zeiltjalk Aquarius ligt tijdens de Westfriese Waterweken in de haven van de steden. Iedereen kan daar alle informatie vinden over het totale programma. Op de Aquarius vinden bezoekers het Westfriese Waterweken Journaal, flyers en posters over de diverse activiteiten. De Aquarius is te herkennen aan de vele internationale vlaggetjes en het spandoek van de Westfriese Waterweken. Zoals de Westfriese Omringdijk de deelnemende steden via de dijk verbindt, vervult de Aquarius deze functie over het water. Het schip maakt letterlijk de reis die ook de Westfriese Waterweken maken: van Enkhuizen naar Medemblik en via Schagen naar Hoorn.

Aanlegplaatsen van de Aquarius
Van 4 tot en met 7 augustus in Enkhuizen, aan de Dijk of bij de Gependam
Van 12 tot en met 14 augustus in Medemblik in de Middenhaven Van 17 tot en met 19 augustus in Schagen in de haven, parallel aan de Westerweg
Van 20 tot en met 21 augustus in Kolhorn aan de Ansjoviskade Van 24 tot en met 28 augustus in Hoorn bij de Karperkuil

|