Ingezonden persbericht


Kunst van 120 kunstenaars uit 29 landen bij SYMBIOSE

Donderdag 4 augustus tot en met zondag 7 augustus vindt de op één na laatste periode van SYMBIOSE plaats, met een compleet nieuwe inrichting van De StadsGalerij. Van 12.00-17.00 uur. Kunst van 120 kunstenaars uit 29 landen!

Bijzonder:
Vrijdag 5 augustus: vernissage met live muziek door Tom Wolkers (zoon van Jan Wolkers) en Thom de Graaf, van 19.00-21.00 uur. De borrel is voor iedereen toegankelijk: een mooie gelegenheid om de kunstenaars te ontmoeten!

Zaterdag 6 augustus: interactief kunstproject door middel van breien. Onder leiding van Lenneke te Kiefte, van 11.00-16.00 uur. Vijftig mensen komen breien: de breisliert wordt door een rijen boomstammen geweven en symboliseert zo de verbinding die de kunstenaar en de deelnemers met elkaar aangaan.

Zaterdag 6 augustus: filosofisch debat onder leiding van filosoof Pieter Vastbinder. Van 20.00-22.30 uur kan iedereen meediscussiëren over 'Symbiose als drijvende kracht in de kunst'. Verschillende kunstenaars zullen aanwezig zijn en over hun werk vertellen. Gratis toegang.

Zondag 7 augustus: Literatuurmiddag, van 14.00-17.00 uur.

Jana Beranová(voormalig stadsdichter van Rottterdam, uitgegeven bij De Geus) enCaroline Ligthart(van de roman 'Russisch water', uitgegeven bij Nieuw Amsterdam) komen voordragen uit eigen werk en worden geïnterviewd. Ook het publiek mag vragen stellen.

Daarnaast optredens van:

Viviane Volders & Jan Kees Helms, Marijke Hooghwinkel, Anna-Sophie van der Hoek en finalisten van de SYMBIOSE schrijfwedstrijd:Anneke Wasscher, Arie Smits, Conny Smit-Wullings, Ellen Vedder, Fleur Kooiman, Jacob Bisschops, Jolanda Kruis, Leonie Pas, Luuk Imhann, Marjoke Linckens, Wim de Groot en Yildiz Gies.

Iedereen is van harte welkom, maar vol = vol.



Ingezonden persbericht