Politie Gelderland-Zuid

Twee verdachten autodiefstal in bewaring gesteld

Winssen / Nijmegen, 04-08-2011 o Twee van de vier verdachten die woensdag 27 juli door de politie werden aangehouden in Nijmegen, in een onderzoek naar autodiefstal en/of heling, zitten nog vast. Vrijdag werden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hen in bewaring stelde.

Het rechercheonderzoek begon na een woninginbraak maandagnacht (25 op 26 juli) in Winssen. Daarbij werd ook een personenauto weggenomen die eigendom was van een leasebedrijf en voorzien bleek van eentrack and trace systeem. Mede dankzij dit systeem leidde het spoor naar een bedrijf aan de Rouwenboschweg in Nijmegen. Daar trof de politie niet alleen de gestolen auto aan, die inmiddels volledig gedemonteerd bleek, maar ook andere auto-onderdelen en een hennepkwekerij. Vier aanwezige personen zijn tijdens een invalactie direct aangehouden, Nijmegenaren in de leeftijd van 45 tot 52 jaar. Ook werd in het pand een hennepkwekerij van zon 700 planten gevonden en na inbeslagname vernietigd.

Recidive
De vier werden in verzekering gesteld en verhoord. Twee van hen, een 45-jarige en 51-jarige man, zijn vrijdag voorgeleid en dus langer gehouden, onder meer vanwege recidive op het gebied van diefstal / heling. De 51-jarige verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd over de hennepkwekerij.

Beide andere verdachten zijn vrijdag na verhoor weer in vrijheid gesteld. De twee mannen hebben verklaringen afgelegd over hun aandeel in deze zaak.

Vervolgonderzoek

De Districtsrecherche van Tweestromenland werkt nog volop verder aan dit onderzoek. In de loodsen werden talloze spullen aangetroffen die voor het onderzoek in beslag zijn genomen. Daarbij wordt gekeken of deze spullen te herleiden zijn naar eventuele andere autodiefstallen en/of woninginbraken. Meerdere aanhoudingen zijn niet uitgesloten. (08)

Laatst gewijzigd 04-08-2011 9:40 | © Regio Gelderland-Zuid |