Politie Groningen

Politie houdt overvaller aan

Groningen, 04-08-2011 o Met een bliksemactie en met de hulp van alerte getuigen heeft de politie woensdagmiddag een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer probeerde in ieder geval twee winkels aan de Oosterhamriklaan in Groningen te overvallen. Ook probeerde hij in ieder geval drie andere slachtoffers onder bedreiging van een steekvoorwerp te beroven.

De Stadjer probeerde omstreeks 14:45 uur een 84-jarige vrouw uit Groningen te beroven. Hij bedreigde de bejaarde vrouw met een met een wapen en eiste geld. Door alert optreden van getuigen staakte de overvaller zijn poging en ging er als een haas vandoor. Met behulp van diverse omstanders kon de verdachte snel door de politie in de Surinamestraat worden achterhaald en aangehouden.

De politie is buitengewoon tevreden over de alertheid van meerdere getuigen. Hierdoor kon de straatrover snel worden aangehouden.

Onderzoek

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Bij een zoektocht in de omgeving vond de politie het gebruikte wapen terug in een bossage. Er werden diverse getuigen en ondernemers gehoord. Vast is komen te staan dat de verdachte zeker drie andere slachtoffers heeft geprobeerd te beroven. Daarnaast heeft hij gepoogd twee winkels aan de Oosterhamriklaan te overvallen.

Ongedeerd

Niemand raakte bij de serie overvallen gewond. Het is nog onduidelijk wat de overvaller bij de overvallen heeft buitgemaakt. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. De politie onderzoekt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor andere recentelijk straatroven.

Uw informatie

De politie heeft al meerdere getuigen en slachtoffers gehoord. Toch zoekt de politie nog mensen die of slachtoffer of getuige zijn geweest van deze overvaller. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief)

Hoge prioriteit aan overvallen

Regiopolitie Groningen geeft overvallen en straatroven een hoge prioriteit. Het korps probeert zoveel mogelijk overvallen te voorkomen én overvallen op te lossen. Hierbij wordt een nadrukkelijk beroep gedaan op de alertheid van inwoners van Groningen. Mensen die slachtoffer of getuige zijn geweest van een beroving of overval op heterdaad wordt geadviseerd om direct het landelijk alarmnummer 112 te bellen. Zij kunnen een signalement of andere informatie doorgeven, zodat de politie snel kan reageren om de dader(s) op heterdaad te pakken.