Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 04-08-2011

Stomdronken

AMERONGEN Een man viel op woensdagochtend 3 augustus zijn ex-vriendin lastig en stapte dronken achter het stuur.

Rond 09.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Prinses Christinastraat in beschonken toestand zijn ex-vriendin zou lastigvallen. Ter plaatse spraken de agenten de vrouw. Zij verklaarde al langere tijd door de 28-jarige Veenendaler te worden lastiggevallen.

De agenten spraken met de 28-jarige man. Hij bleek rondom dronken te zijn. Daar het vermoeden bestond dat de man auto wilde gaan rijden, lieten de agenten hem een ademanalyse doen. Daarbij blies hij 1590 ug/l, ruim zeven keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De Veenendaler kreeg een rijverbod van 22 uur.

Rond 11.00 uur zagen agenten dat de Veenendaler, ondanks het rijverbod, toch was gaan rijden. Zij hielden hem in Amerongen aan en brachten hem over naar het politiebureau. Nu blies hij bij de ademanalyse 1125 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden in strijd met een rijverbod. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Brandje
VEENENDAAL In een kelder van een flat heeft op woensdagmiddag 3 augustus kort brand gewoed. Het gaat vermoedelijk om brandstichting.

Rond 16.15 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een kelder van een flat aan de Morgenster. Ter plaatse bleek een container in de kelder in brand te staan. De brandweer had het vuur snel geblust. Gezien de aangetroffen sporen heeft de politie het vermoeden van brandstichting. Aan getuigen en aan mensen die iets verdachts op of in de omgeving van de Morgenster hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.