Politie Groningen

Donderdag 4 augustus 2011

Provincie Groningen, 04-08-2011

Man gewond bij aanrijding

GRONINGEN Bij een verkeersongeval op de kruising Beneluxweg met de Kardingerweg is woensdagavond een 22-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Een 33-jarige man uit Groningen wilde vanaf de Kardingerweg de Beneluxweg oprijden. Hij kwam volgens eigen zeggen door de regen in een slip. De Stadjer botste vervolgens tegen de wagen van zijn stadgenoot. Hierop caramboleerde de man met zijn auto tegen een verkeerslicht. De 22-jarige werd voor nader onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een blaastest op straat gaf aan dat de 33-jarige vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte, tevens een beginnend bestuurder, 275 ugl (0,6 promille alcohol) in zijn bloed had. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Beide autos werden zwaar beschadigd afgesleept.

Man bedreigd bij eigen woning

DE WILP Een 65-jarige man uit De Wilp is woensdagnacht bij zijn woning aan de Middenstraat bedreigd. De man opende na aanbellen de voordeur van zijn woning. Op dat moment stonden twee mannen, vermomd met bivakmutsen, met een mes voor het slachtoffer. Een van de mannen bedreigde de 65-jarige met het scherpe voorwerp. De man reageerde in een flits door het betreffende mes vast te pakken en hard te schreeuwen. Beide mannen zetten het direct op een lopen. Een politieauto was vlakbij de woning aan de Middenstraat, maar bleef een zoektocht naar de daders zonder resultaat. Bij de zoektocht werden meerdere politieautos en een politiehond ingezet. De politie stelt een onderzoek in.

Groninger gooit ruit van woning in

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige man uit Groningen in het Noorderplantsoen aangehouden. De man bleek even te voren bij een woning aan de Akkerstraat een ruit te hebben ingegooid. Na zijn daad vluchtte de man het plantsoen in. Waarom de man de ruit had ingegooid is nog onbekend. Hij werd voor naderonderzoek ingesloten.

Man met alcohol aangehouden na snelheidsovertreding

TER APEL De politie heeft woensdagavond in de Oosterstraat in Ter Apel een 24-jarige man uit Valthermond aangehouden. De man reed met te hoge snelheid in zijn auto door de straat. Waar 50 gereden mocht worden reed hij 89 km per uur. Nadat de man was staande gehouden, constateerden agenten dat hij alcohol had gebruikt. Een blaastest wees uit dat hij ruim 0.7 promille alcohol (305 ugl) in zijn bloed had. Hij mocht zijn auto laten staan en kreeg een boete uitgereikt.

Flessentrekker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in een restaurant in de Turfsingel een 30-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen aangehouden. De Fries had in het horecapand gegeten en kon de rekening niet voldoen. Nadat agenten de man hadden aangesproken bleek dat hij zich regelmatig schuldig maakt aan flessentrekkerij/oplichting. De verdachte is ingesloten en wordt voorgeleid.

Man aangehouden voor diefstal en heling

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Helper Weststraat een 20-jarige Groninger aangehouden. In de woning trof de politie een aantal dure racefietsen aan, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Agenten werden door een 36-jarige man uit Waddinxveen aangesproken. Hij had op Marktplaats zijn gestolen racefiets gevonden, die te koop werd aangeboden. Hierop togen agenten met de man naar de woning in Groningen. Daar troffen de agenten de fiets aan en nog enkele andere fietsen. De bewoner werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alcomobilist in de fout

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Kleine der Aa in Groningen een 21-jarige automobilist uit Lutjegast aangehouden. De bestuurder viel op omdat hij tegen het verkeer in reed en een van de koplampen van de auto niet werkte. Toen de man langs de kant werd gezet, moest hij een alcoholtest doen. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Een test op het politiebureau wees uit dat de beginnend bestuurder ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had (400 ugl). Ook had hij nog enkele bekeuringen openstaan. Tegen de Lutjegaster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen het verkeer.


- Groningen, Bergenweg:aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 8 (6x niet dragen veiligheidsgordel, 1x rijden door rood verkeerslicht, 1x niet handsfree bellen).


- Groningen, Paterswoldseweg:aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 13 (12x rijden door rood verkeerslicht, 1x niet handsfree bellen).


- Groningen, Radesingel:aantal geregistreerde voertuigen: 245, aantal overtredingen: 11 (8x niet dragen veiligheidsgordel, 2x niet handsfree bellen, 1x helm niet vast).


- Groningen, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 4673, aantal overtredingen: 1009, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Ter Apel, Oosterstraat:aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.