Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 04-08-2011

Jongetje gewond

AMERSFOORT Een jongetje raakte op woensdagmiddag 3 augustus gewond bij een aanrijding tussen twee fietsers.

Rond 17.25 uur fietste een 39-jarige man uit Amersfoort over de Heiligenbergerweg. Bij hem achterop zat zijn 4-jarige zoontje in een kinderstoeltje. Hen kwam een 46-jarige man uit Leusden op de fiets tegemoet. Beide mannen reden zo vlak langs elkaar, dat zij elkaar raakten en ten val kwamen. Daarbij kwam het jongetje met zijn hoofd op het fietspad terecht. Hij werd met mogelijk hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat hij mogelijk een hersenschudding had opgelopen. Er moest nog worden gekeken of hij in de loop van de avond naar huis mocht of mogelijk een nacht ter observatie moest blijven.

Bejaarde man bestolen
AMERSFOORT Een bejaarde man werd op woensdagmiddag 3 augustus door twee mannen van een geldbedrag bestolen.

Rond 14.50 uur werd aangebeld bij het appartement van een 87-jarige man in het seniorencomplex aan het Schuilenburgerplein. Hij deed open en er stond een man voor de deur. De man lokte het met een smoesje mee naar de centrale trap van het complex, waarbij de bewoner de voordeur even openliet. Vervolgens liep de bewoner terug naar zijn woning, maar hij had een raar gevoel bij het verhaal van de man. Toen hij vervolgens in zijn portemonnee keek, zag hij dat daaruit meerdere honderden euros waren gestolen. Kennelijk had een tweede verdachte tijdens de korte afwezigheid van de Amersfoorter kans gezien de woning binnen te sluipen en het geld te stelen. Door getuigen waren de twee verdachten in het complex gezien.

Signalement


1) Lichtgetinte man (Zuid-Europees-type), 40-45 jaar, 1.80-1.85 meter, gezet postuur met bierbuik, donker stekelhaar en bol gezicht;


2) Lichtgetinte man (Zuid-Europees-type), 40-45 jaar, 1.75-1.80 meter en een gezet postuur

Aan getuigen die de verdachten op of in de omgeving van het Schuilenburgerplein hebben gezien of hen menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Te veel op

AMERSFOORT Een automobilist probeerde op woensdagochtend aan een politiecontrole te ontkomen.

Rond 11.00 uur zagen agenten een auto met een loszittende bumper over de Stadsring rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar hij reed door. Ook op claxonneren en het aanzetten van de zwaailichten reageerde de bestuurder niet. Op de Hogeweg stopte de automobilist voor het rode verkeerslicht en een agent sommeerde hem achter de politieauto aan te rijden. De bestuurder deed dat een stukje, maar schoot vervolgens de Ringweg Randenbroek op. De agenten gingen weer achter hem aan en dwongen de verdachte op de Mendelsohnstraat tot stoppen.

De bestuurder, een 37-jarige man uit Amersfoort, bleek niet over een rijbewijs te beschikken en werd aangehouden. Tevens constateerden de agenten dat hij sterk naar alcohol rook. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 670 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van de stoptekens, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol.