Gemeente Maasdriel


Ouderen overal bereikbaar?

Mobieltjesproject voor ouderen door jongeren

mobiele telefoons Het gebruik van de mobiele telefoon met zijn vele mogelijkheden is voor veel ouderen niet zo eenvoudig. Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, is de mobiele telefoon voor de ouderen een belangrijk hulpmiddel om contacten te onderhouden of hulpdiensten in te schakelen.
Het mobieltje is tegenwoordig voor jong tot oud een onmisbaar communicatiemiddel.
Om deze reden organiseren wij samen met het Steunpunt Welzijn Bommelerwaard tijdens de week van de alfabetisering een mobieltjesproject. Dit houden we op vrijdag 9 september 2011 van 14.00 tot 16.00 uur in het Woonzorgcentrum de Leyenstein Bernhardstraat 2, 5331 TA Kerkdriel.

Het bijzondere aan dit project is dat JONGEREN aan ouderen instructie geven hoe zij met hun eigen mobiel kunnen omgaan. Jongeren bedienen immers met een speelse vanzelfsprekend alle functies van een mobiel en kennen verschillende typen mobiele telefoons. Enkele jongeren uit Maasdriel zijn bereid gevonden zich in te zetten voor dit project.

Senioren vanaf 55 jaar, die willen deelnemen aan de instructiebijeenkomst, kunnen zich aanmelden bij Jacomien de Bruin van het Steunpunt Welzijn. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0418) 634231 of per email: jdebruin@steunpuntwelzijnbommelerwaard.nl.

Na aanmelding krijgen de deelnemers een vragenformulier waarop zij kunnen aangeven wat zij willen leren en welk type mobieltje zij hebben. Hiermee kunnen we een jongere beter koppelen aan de oudere met een type mobiel dat hem of haar bekend is.

* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl