Gemeente Echt-Susteren


Recordaantal reisdocumenten afgegeven

Vakantievierende expats halen reisdocumenten in Echt

Â

Vakantievierende expats halen hun reisdocumenten af in Echt-Susteren. Echt-Susteren rekende op veel aanvragen uit de grensstreek, maar inmiddels halen ook Nederlanders wonend in o.a. Frankrijk, Portugal, Mauritius, Zambia, Japan en de Verenigde Staten hun reisdocumenten op in Echt-Susteren. In het eerste halfjaar zijn er in de gemeente Echt-Susteren al 1351 reisdocumenten afgegeven aan niet-ingezetenen. Daarmee worden er drie keer zoveel documenten uitgegeven dan aanvankelijk verwacht werd.

Sinds 1 april 2010 verstrekt de gemeente Echt-Susteren reisdocumenten aan in het buitenland woonachtige Nederlanders, de zogenaamde niet-ingezetenen. Met het Ministerie is bij de start in 2010 de afspraak gemaakt dat de gemeente Echt-Susteren goed zou zijn voor 1000 aanvragen op jaarbasis.
In het verleden moesten deze mensen voor een nieuw paspoort of identiteitskaart naar de ambassade of het consulaat in het land waar ze wonen of naar Den Haag. Met name voor het groot aantal Nederlanders die in de Belgische en Duitse grensstreek wonen, is het verkrijgen van een reisdocument in de gemeente Echt-Susteren een dienstverlening die erg op prijs gesteld wordt.

Â

Het loket niet-ingezetenen is 20 uur per week geopend en kan alleen bezocht worden op afspraak. Dit kan 24 uur per dag via de gemeentelijke website www.echt-susteren.nl of telefonisch, via nummer: 0475-478 478. Om de wachttijden tot een minimum te beperken worden er extra afspraakmiddagen ingelast. Daarnaast worden annuleringen van afspraken meteen verwerkt in het geautomatiseerde systeem, zodat mensen op de gemeentelijke website meteen zien wanneer ergens een plek vrij komt.

Â

De gemeente Echt-Susteren is trots op het feit dat ze deze service kan aanbieden aan niet-ingezetenen en verwelkomt eigen inwoners, expats en Nederlanders uit de grensstreken graag!

Â

Â