Politie Gelderland-Zuid

Politie zet in op voorkomen woninginbraken

Tiel, 04-08-2011 o De politie zet zich in op het voorkomen van woninginbraken. Het aantal inbraken dit jaar is in sommige delen van Tiel gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. De bestrijding van woninginbraken is een belangrijk speerpunt van de politie Gelderland-Zuid.

De komende tijd wordt in Tiel gericht gesurveilleerd door politiemensen in de avond en nachtelijke uren om deze stijging te stoppen. De politie houdt preventieve surveillance en voetjesacties in de wijken. Wijkagenten geven individuele adviezen als het gaat om inbraakpreventie. Daarnaast is er een speciaal woninginbrakenteam om daders op te sporen en voor de rechter te brengen.

De politie rekent daarbij ook op de hulp van de burgers om preventieve maatregelen te nemen en extra alert te zijn en verdachte omstandigheden direct te melden.Om inbrekers te kunnen pakken, kan de politie de hulp van de burgers goed gebruiken. Zij zijn de extra ogen en oren in de wijk. Hoe sneller burgers bij verdachte omstandigheden 112 bellen, des te groter de kans dat inbrekers in de kraag gevat kunnen worden.

Laatst gewijzigd 04-08-2011 10:25 | © Regio Gelderland-Zuid |