Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen

Utrecht, 04-08-2011

Politie zoekt fietser

MONTFOORT De politie zoekt een fietser die maandag 1 augustus was betrokken bij een ongeval. Daarbij raakte een 80-jarige vrouw uit Montfoort gewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 15.15 uur op de Vrouwenhuisstraat ter hoogte van de verkeerslichten. De vrouw werd daar door de tot nu toe onbekende fietser omver gereden toen zij naast haar fiets stond te wachten voor rood licht. De vrouw kwam ten val en liep letsel op aan haar gezicht en een gekneusde hand. De fietser, een man van ongeveer 18 jaar met een licht getinte huidskleur,die een blauw shirt droeg en een wit petje, fietste hard door naar de bushalte bij het kerkhof. Hij zette daar zijn fiets neer en stapte in de bus richting Utrecht. De doorgereden fietser wordt gevraagd zich te melden bij de politie Rijn&Venen of via het telefoonnummer 0900-8844.

HALT straf na melding op twitter

HARMELEN De politie heeft twee woensdagmiddag rond 13.00 uur twee jongens doorverwezen naar bureau HALT vanwege baldadigheid. Een van de wijkagenten kreeg via twitter een bericht dat er twee jongens een fiets in het water hadden gegooid in het Koningspark in Harmelen. De wijkagent heeft de identiteit van de jongens, allebei 13 jaar uit Harmelen, weten te achterhalen en heeft ze aangesproken. Beiden hebben bekend de fiets in het water te hebben gegooid. Zij hadden de fiets gevonden. De jongens zijn doorverwezen naar bureau HALT. De fiets is uit het water gehaald en bleek niet geregistreerd te staan als gestolen.

Aanhouding

WILNIS De politie heeft woensdagavond op de Wilnisse Zuwe een 38-jarige man uit Polen aangehouden omdat hij in het bezit was van een gasdrukpistool en vermoedelijk drugs. Agenten hadden de man rond 23.15 uur staandegehouden omdat de verlichting van zijn fiets kapot was. Agenten zagen vervolgens in zijn tas een zakje met witte poeder en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Brand Merenhoef kortsluiting

MAARSSEN Naar aanleiding van de brand in het verzorgingshuis Merenhoef woensdagavond, hebben Forensische rechercheurs onderzoek gedaan naar de oorzaak. De conclusie is dat de brand veroorzaakt is door kortsluiting.