Politie Gelderland-Midden

alsnog ingesloten in een politiecel.

Omstreeks kwart voor drie werd bij de politie gemeld dat er op het Willemsplein door meerdere personen zou worden gevochten. Bij aankomst troffen agenten vier Arnhemmers in de leeftijd van 20, 21, 24 en 26 aan. De 20-jarige lag bewusteloos op de grond. Even verderop op het Stationsplein bevonden zich vier anderen, een 21-jarige Nijmegenaar, twee jongens uit Gorssel van 17 en 18 jaar en een 18-jarige Oosterbeker. De 17-jarige Gorsselnaar had ook een bebloed gezicht. Volgens de laatste vier waren ze door de Arnhemmers uitgedaagd om op de vuist te gaan. Toen ze daar niet op in waren gegaan zouden de Arnhemmers klappen hebben uitgedeeld, waarop de andere vier zich naar eigen zeggen zouden hebben verweerd. Omdat ieders rol in de vechtpartij niet duidelijk was werden alle betrokkenen aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is.
een mes hebben getrokken.

Volgens een 19-jarige Arnhemmer zou hij samen met vrienden op straat hebben staan praten toen de 35-jarige eraan kwam met een mes in zijn handen. Hij zou vervolgens op de jongens zijn afgestapt en met het mes gedreigd hebben. De jongens gingen er daarop vandoor en waarschuwden de politie. Aan de hand van een persoonsbeschrijving vonden agenten even verderop een man aan die aan de beschrijving voldeed. Hij lag te slapen op de trappen van een gebouw. Bij de man werd ook een mes aangetroffen. De man is ingesloten. Waarom de man met het mes gedreigd had is nog onduidelijk.
Verkeersregelaar geslagen door Apeldoorner

Publicatiedatum: 4-8-2011 11:33:30

LUNTEREN - Een 68-jarige man uit Veenendaal is woensdagmiddag 3 augustus door een 63-jarige Apeldoorner mishandeld tijdens de braderie op de Dorpsstraat. De man uit Apeldoorn is door de agenten ter plaatse aangehouden op verdenking van mishandeling.

De Veenendaler stond rond vijf uur bij een wegafzetting op de Dorpsstraat toen er een auto aan kwam rijden. De bestuurster gaf te kennen dat zij er langs wilde maar ze werd er niet door gelaten. Kort daarna kwam de Apeldoorner verhaal halen en zou op de rug van de verkeersregelaar gesprongen zijn waarbij hij het slachtoffer een aantal malen sloeg. Op aanwijzen van het slachtoffer kon de Apeldoorner aangehouden worden.
(2011089340-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

jongen uit `s- Gravenhage aangehouden op de Apeldoornsestraat. Hij wordt ervan verdacht een spiegel van een bedrijfsauto te hebben vernield. De agenten werden even voor half twaalf aangesproken door een getuige die de vernieling had gezien. Volgens de getuige zou de jongen weg zijn gefietst in de richting van de Apeldoornsestraat. De agenten zagen hem op de Apeldoornsestraat fietsen waar hij aangehouden werd.