KNHS

Kadercriteria springen aangescherpt
4 augustus 2011
Rob Ehrens

ERMELO (KNHS) Bondscoach Rob Ehrens heeft aan de hand van goede prestaties en kwaliteitsniveau van het huidige kader besloten om de criteria van de springkaders aan te scherpen. Ehrens: Door deze aanpassing voldoen we aan de criteria zoals beschreven in de KNHS deelnemingsovereenkomst. Deze wijziging gaat met terugwerkende kracht in per 25 juli jl. De huidige kadercombinaties moeten zich herkwalificeren volgens deze nieuwe kadercriteria.

De criteria voor het Olympisch kader zijn nu als volgt; om in aanmerking te komen voor opname in het Olympisch kader dient een combinatie in een cyclus van negen maanden minimaal tien parcoursen af te leggen met maximaal vier strafpunten, waarvan minimaal drie foutloze parcoursen in de Grand Prix, de Nations Cup of de World Cup. Een gekwalificeerde combinatie zal een periode van negen maanden deel uitmaken van het kader. Om in het Olympisch kader te blijven zal deze zich volgens bovenstaande criteria weer moeten herkwalificeren.

Om in aanmerking te komen voor opname in het B-kader dient een combinatie in een cyclus van negen maanden minimaal vijf parcoursen af te leggen met maximaal vier strafpunten, waarvan minimaal drie foutloze parcoursen in de Grand Prix, de Nations Cup of de World Cup. Een combinatie zal een periode van negen maanden deel uitmaken van het kader. Ook hier moet de combinatie om in het B-kader te blijven zich volgens bovenstaande criteria herkwalificeren.