Politie Amsterdam-Amstelland

840.000 euro gevonden bij controle WFC Controle WFC_geld Bij de omvangrijke actie in het World Fashion Centre in Amsterdam op woensdag 3 augustus, heeft de politie 840.000 euro in contanten aangetroffen. Dit en diverse andere zaken werden in beslag genomen.

Geldtelmachines
Bij de actie, gericht op ondergronds bankieren, hield de politie zes verdachten aan. In het strafrechtelijk onderzoek van het Bureau Financieel Economische Recherche van de politie, werd in de woning van één van de verdachten en in een bedrijf in het WFC, het geld gevonden. Verder nam de recherche meerdere geldtelmachines, computers, communicatieapparatuur en administratie voor ondergronds bankieren in beslag.

16 bedrijven gecontroleerd
In totaal werden zestien bedrijven in het WFC gecontroleerd. Van de zes aangehouden verdachten zitten er nog vier vast. Drie voor witwassen en één als ongewenst vreemdeling. Het onderzoek naar ondergronds bankieren, zal verder worden voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De directie van het WFC stelt een meldpunt in voor het melden van misstanden.

Eerder bericht
03-08-2011 Omvangrijke controle in World Fashion Centre


____________________