FloraHolland


Volop bloemenevenementen in regio Rijnsburg

FloraHolland, 4 augustus 2011 (persbericht) - In de periode van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus vinden in de regio Rijnsburg diverse bloemenevenementen plaats. Op 13 augustus rijdt de Flower Parade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Hieraan voorafgaand rijdt het Kindercorso op 11 augustus door Rijnsburg en van 11 tot en met 14 augustus wordt in de historische Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen het FloraHolland Bloemenfestival georganiseerd.

De Flower Parade Rijnsburg vertrekt op zaterdag 13 augustus vanaf 13.30 uur vanaf het veilingterrein van hoofdsponsor FloraHolland. De parade rijdt dan door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De praalwagens en voertuigen van de Flower Parade zijn op vrijdag 12 augustus vanaf 19.00 uur al te bezichtigen in de aanvoerzaal van FloraHolland Rijnsburg aan de Laan van Verhof. FloraHolland rijdt zelf ook mee met de praalwagen `Bloemen Parade'. Op zondag 14 augustus zijn de wagens de hele dag in Noordwijk te bezichtigen op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Meer informatie over de Flower Parade Rijnsburg is te vinden op www.flowerparaderijnsburg.nl.

Kindercorso
Op donderdag 11 augustus vindt voor de 55e keer het Rijnsburgs Kindercorso plaats. In de ochtend vertrekt om 9.30 uur een fleurige stoet van zo'n vijfhonderd versierde fietsen, bolderkarren en kinderwagens vanaf het veilingterrein richting het centrum van Rijnsburg. Het Kindercorso maakt onderdeel uit van de feestweek op dat moment in Rijnsburg.

FloraHolland Bloemenfestival Noordwijk
In de historische Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen vindt vier dagen lang het FloraHolland Bloemenfestival Noordwijk plaats met als thema `Maritiem'. Onderdeel van het bloemenfestival is de jaarlijkse VKC-keuring, waar zo'n tweehonderd producten worden verwacht. De categorieën zijn zomerbloemen, diverse snijbloemen, bol- en knolgewassen en planten. De VKC-keuring wordt opgezet door FloraHolland-arrangeur Anneke van Iterson. Naast de VKC-keuring verwerkt de Noordwijkse arrangeur Wim Siemerink nog vele bloemen in de verschillende arrangementen. De organisatie van dit jaarlijkse evenement is in handen van de Stichting Bloem en Zee, gemeente Noordwijk en FloraHolland. Het FloraHolland Bloemenfestival Noordwijk is te bezoeken van donderdag 11 augustus tot en met zaterdag 13 augustus van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag 14 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag komt na 18.00 uur de Flower Parade Rijnsburg voorbij.