Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Waardering voor optreden bij brand Merenhoef

Het college van B & W van de gemeente Stichtse Vecht spreekt zijn grote waardering uit voor het optreden van alle hulpverleners die betrokken waren bij de bestrijding van de brand in woonzorgcentrum de Merenhoef in Maarssen. In dit centrum brak op woensdagavond 3 augustus 2011 brand uit op de kamer van een bewoner. Een deel van de bewoners moest worden geëvacueerd. Loco-burgemeester P. Ploeg bezocht de bewoners die werden opgevangen in de recreatieruimte van het woonzorgcentrum.

Wnd burgemeester mevrouw M. van 't Veld heeft zich op haar vakantieadres gedurende het verloop van de brand en de evacuatie laten informeren over de situatie. "Het is verdrietig dat deze oudere, veelal kwetsbare, bewoners van de Merenhoef zijn geconfronteerd met een brand in hun woonomgeving, waarbij bovendien twee bewoners en een bezoeker tijdelijk in het ziekenhuis moesten worden opgenomen", aldus burgemeester van ''t Veld. "Dankzij de uitstekende inzet van de bedrijfshulpverlening en medewerkers van de instelling zijn de bewoners snel geëvacueerd en goed opgevangen. Door het snelle en adequate optreden van de brandweer en de verkeersgeleiding van de politie was de brand snel onder controle. Bijzonder is dat medewerkers van de instelling, ook al hadden zij geen avonddienst, spontaan hun hulp hebben geboden. Het toont de kracht en betrokkenheid van onze gemeenschap. Ik ben ervan overtuigd dat dit alles mede ertoe heeft bijgedragen dat erger is voorkomen en ben daar dankbaar voor".

Het college van B&W realiseert zich dat er bewoners, directie en medewerkers van de Merenhoef de komende dagen nog geconfronteerd zullen zijn met de nasleep van de brand. Het college wenst hen daarbij sterkte.