Baston Wonen


Buurtbemiddeling in Liemers jaar verlengd

4 August 2011 In Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar loopt ook volgend jaar het buurtbemiddelingsproject. Dit hebben de vier gemeenten besloten na een evaluatie over 2010, toen het initiatief van start ging.

WESTERVOORT - In Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar loopt ook volgend jaar het buurtbemiddelingsproject. Dit hebben de vier gemeenten besloten na een evaluatie over 2010, toen het initiatief van start ging.

Bij buurtbemiddeling fungeren vrijwilligers als tussenpersoon bij kijvende buren. De gemeenten, de politie, woningcorporaties Baston, Vivare en Vryleve, en de Arnhemse welzijnsstichting Rijnstad - zij coördineert - dragen het project.

De partners spraken af dat er tussen 1 januari en 31 december 2010 minstens 75 aanmeldingen zouden zijn. Dit waren er echter 2 minder. De deelnemers vinden dit minnetje niet opwegen tegen de overige, wel gehaalde doelstellingen. Zo zijn 69 van de 73 zaken in behandeling genomen (95 procent, 5 procentpunt meer dan geëist) en bleek van die geschillen 62 procent tot een bevredigende oplossing te hebben geleid (2 procentpunt meer dan afgesproken).

Zevenaar en Duiven hadden als grootste gemeenten de meeste verwijzingen: 28 en 23. Rijnwaarden en Westervoort kwamen uit op 14 en 8.

Bron:
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/liemers/9225634/Buurtbemiddeling- in-Liemers-jaar-verlengd.ece